ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα μνήμης των Κυπρίων

αφιέρωμα-μνήμης-των-κυπρίων-511853

Διήμερο μνήμης και αγώνα διοργανώνουν σήμερα και αύριο ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Μαγνησίας, η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Βόλου, η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος, ο Δήμος Βόλου και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, με αφορμή την 1η Απριλίου 1955, ημέρα έναρξης του Απελευθερωτικού μας Αγώνα, εναντίον των Άγγλων αποικιοκρατών.

Σήμερα Σάββατο 1 Απριλίου στις 8.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία του προέδρου της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας, Αδάμου Μουζούρη, φιλολόγου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Ο κ. Μουζούρης θα μιλήσει με θέμα «Το τίμημα της Λευτεριάς: Από το Μεγάλο Ξεσηκωμό του 1821, στο Έπος του 1955-59 και στην Τραγωδία του 1974». Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων από το μέλος του συλλόγου Γαβριήλ Μουσκή και επετειακά τραγούδια από την χορωδία του συλλόγου Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι». Παίζουν μουσική: Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (πιάνο) και Ευφροσύνη Κουτσογιάννη (φλάουτο), Χορογραφούν και Χορεύουν: Αλεξάνδρα Μάνου και Μαρία Κυρμά. Διευθύνει η Στάσα Τζάλλα. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν Κυπριακοί Χοροί από τη Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Βόλου.

Αύριο Κυριακή 2 Απριλίου στις 10.00π.μ θα τελεστεί δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου, και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου