ΤΟΠΙΚΑ

Ιδιωτικής χρήσης τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου!

ιδιωτικής-χρήσης-τα-ασθενοφόρα-του-νο-851206

Η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη για το Νοσοκομείο Βόλου. Το χθεσινό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για την ασθενή που περίμενε δύο ημέρες τη μεταφορά της από τα ασθενοφόρα του Αχιλλοπούλειου ανέδειξε ένα άλλο καυτό θέμα. Αυτό της μεταφοράς των ασθενών του Νοσοκομείου Βόλου σε ιδιωτικές κλινικές αλλά με τα ασθενοφόρα του ΕΣΥ!

Αναστάτωση υπήρξε χθες το πρωί στο Νοσοκομείο Βόλου αναφορικά με το θέμα που ανέδειξε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ για ασθενή που περίμενε δύο ημέρες τη μεταφορά της με ασθενοφόρο του Νοσοκομείου.

Ο Διοικητής κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος, θορυβημένος από το γεγονός, διενήργησε έρευνα προκειμένου να ενημερωθεί για τον ακριβή λόγο για τον οποίο υπήρξε αυτή η καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε, η ασθενής που νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική έλαβε το εξιτήριό της την περασμένη Παρασκευή κι όχι την Τετάρτη. Παρ’ όλα αυτά μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο δύο ημέρες μετά, δηλαδή την Κυριακή, όχι όμως στο σπίτι της αλλά σε ιδιωτική κλινική, χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει έγκριση της διοίκησης γι’ αυτή τη μετακίνηση.

Οι διακομιδές ασθενών από το Νοσοκομείο προς ιδιωτικές κλινικές γίνονται έπειτα από επισταμένη εξέταση του περιστατικού και μετά από την έγκριση της διοίκησης.

«Το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ανέδειξε ένα άλλο ζήτημα, το οποίο απασχολεί ιδιαιτέρως τη διοίκηση. Όντως η ηλικιωμένη παρέμεινε δύο ημέρες στο Νοσοκομείο. Ωστόσο μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του Νοσοκομείου σε ιδιωτική κλινική χωρίς εγώ να έχω δώσει τέτοιου είδους έγκριση. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εξαλειφθούν. Οι μεταφορές με τα ασθενοφόρα γίνονται για τους ασθενείς που επιστρέφουν στο σπίτι τους ή πρέπει να μεταφερθούν σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαρόπουλος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως πριν από μερικές ημέρες είχε δώσει εντολή για μια μεταφορά ασθενούς σε ιδιωτική κλινική, καθώς το επιθυμούσε η οικογένειά του, όμως είχε σημειώσει προς τους υπευθύνους πως τέτοιου είδους μεταφορές δεν θα πρέπει να γίνονται κατά συρροή.

Βέβαια ο ίδιο έθεσε ακόμη ένα ζήτημα στην όλη ιστορία. Σημείωσε πως αρκετές φορές τίθεται το ζήτημα της ηλικίας του ασθενούς, δηλαδή εάν είναι μεγάλης ηλικίας μπορεί να μεταφερθεί αντί στο σπίτι του σε μια κλινική, αλλά ακόμη και γι’ αυτό πρέπει να είναι ενημερωμένη η διοίκηση και δεν μπορούν να γίνονται τέτοιου είδους μεταφορές ανεξέλεγκτα και με την πρωτοβουλία των εργαζομένων.

Πρέπει τέλος να σημειωθεί πως το παραπάνω θέμα διερευνάται εξονυχιστικά από το Διοικητή, ο οποίος επιθυμεί να ανακαλύψει τους υπαίτιους αλλά και να βάλει ένα τέλος σε πρακτικές του παρελθόντος.

 

Κανένα κρούσμα εγκεφαλίτιδας

Κανένα κρούσμα εγκεφαλίτιδας δεν έχει σημειωθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ δεν έχουν προκύψει καν παράπονα από ασθενείς για ενοχλήσεις από ύποπτα τσιμπήματα κουνουπιών.

Οι αιμοδοσίες και οι αιμοληψίες συνεχίζονται κανονικά, ωστόσο η διοίκηση βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει κάποιο περιστατικό που μπορεί να εμφανιστεί.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου