ΤΟΠΙΚΑ

«Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες»…

πάμε-δεθ-σηκώστε-τις-μπάρες-851206

Με αυτοκινητοπομπή μέχρι τη Θεσσαλονίκη, στη Διεθνή Έκθεση, που δεν θα αφήσει στο πέρασμά της από τους σταθμούς διοδίων της εθνικής οδού καμία μπάρα κλειστή, σχεδιάζει να διαμαρτυρηθεί η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας.

Η πανελλαδική κινητοποίηση στις 11 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει με τη μορφή αυτοκινητοπομπής από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη, με διαρκείς παρεμβάσεις σε όλα τα διόδια του οδικού άξονα και κεντρικό σύνθημα «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!». Θα ακολουθήσει συμμετοχή στην ανεξάρτητη πορεία στη Διεθνή Έκθεση.

Την ερχόμενη Τρίτη η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας διοργανώνει ανοιχτή σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου, στις 8 μ.μ., ενημερώνοντας για το ζήτημα των διοδίων και το σχεδιασμό της πανελλαδικής κινητοποίησης.

Η Επιτροπή Μαγνησίας θα συμμετέχει στο μεταξύ στη σύσκεψη που διοργανώνεται στα Τρίκαλα την Πέμπτη 26 Αυγούστου, στις 8:30 μ.μ. με τη συμμετοχή όλων των επιτροπών και των κινήσεων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία στο κίνημα κατά των διοδίων.

Στο κίνημα κατά των διοδίων οι κινητοποιήσεις του Ιουλίου έχουν προσδώσει νέα δυναμική στη Θεσσαλία. Ολοένα περισσότερες περιοχές μπαίνουν στον αγώνα, είτε προληπτικά (Τρίκαλα, διόδια Ε-65),είτε εξαιτίας νέων διοδίων
στον εθνικό οδικό άξονα (Λαμία, διόδια Θερμοπυλών).

«Δεν ζητάμε να φύγουν τα διόδια από τη γειτονιά μας και να πάνε παρακάτω, δεν ζητάμε καλύτερη τιμολογιακή πολιτική από τις εταιρίες, αλλά αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι χιλιοπληρωμένοι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ελεύθεροι για όλους. Επεκτείνουμε το δίκαιο αγώνα μας σε όλο το μήκος των εθνικών δρόμων, σε πόλεις, χωριά, γειτονιές. Οι χιλιάδες πολίτες που δεν πληρώνουν να γίνουν εκατομμύρια! Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Οχι στην ιδιωτικοποίηση
Εξάλλου η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας καταγγέλλει όλες τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της ενέργειας και την ανάθεση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας σε ιδιώτες.

Μεταξύ άλλων τονίζει: «Οι Επιτροπές Αγώνα έχουν δείξει τις πρακτικές δυνατότητες της μαζικής αντίστασης και ανυπακοής. Καλούμε όλους τους συναγωνιστές να επεξεργαστούμε από κοινού ένα νέο σχέδιο δράσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «δεν πληρώνουμε» μεγαλοκατασκευαστές και βιομήχανους, που θέλουν να μετατρέψουν το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας, φιλικό για τα κέρδη τους και αποτρεπτικό για την επιβίωση του εργαζόμενου λαού.»

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου