ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρίζουν τις Αλυκές κάτοικοι της περιοχής

καθαρίζουν-τις-αλυκές-κάτοικοι-της-πε-511517

Και μαζεύουν υπογραφές για τον πεζόδρομο

Σε εθελοντικό καθαρισμό από ξερά χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια, στην περιοχή των Αλυκών από το ύψος της πρώην Κυανής Ακτής, προχωρούν κάτοικοι των Νέων Παγασών.

Το ραντεβού έχει δοθεί για αύριο, στις 8 το πρωί, στη συμβολή των οδών Δουλκέρογλου και Πανός. Περίπου 10 άτομα, άνδρες και γυναίκες, θα αναλάβουν να απαλλάξουν την περιοχή από σκουπίδια και ξερά χόρτα.

Μαζεύουν υπογραφές

Παράλληλα, οι κάτοικοι συγκεντρώνουν υπογραφές για το… μέλλον του πεζοδρόμου Ηρώων Πολυτεχνείου.

Για την πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου, που όμως δεν έχει αξιοποιηθεί υπάρχουν διαμαρτυρίες κατοίκων και επισκεπτών που αναγκάζονται να κινούνται από παράλληλες οδούς μέσα από την κατοικημένη περιοχή ή περιφερειακά προκειμένου να φθάσουν στον προορισμό τους.

Αντικρούουν όμως σε κατοίκους της περιοχής που θέλουν να παραμείνει ο πεζόδρομος, αλλά να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί.

Τη λύση θα δώσει η πλειοψηφία, με δημοκρατικές διαδικασίες. Οπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών «Οι Αργοναύται», οι κάτοικοι καλούνται να υπογράψουν είτε υπέρ είτε κατά της πεζοδρόμησης τις αντίστοιχες καταστάσεις.

Η συγκέντρωση των υπογραφών γίνεται στο Κοινωνικό Κέντρο Αλυκών, έως την Τετάρτη 20 Μαΐου, από 8:30 το πρωί έως 1μ.μ. και από τις 5:30μ.μ. έως τις 7μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου