ΤΟΠΙΚΑ

Τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη Μαγνησία

τράπεζα-εθελοντών-δοτών-μυελού-των-οσ-51149

Σημαντικές πρωτοβουλίες αναπτύσσονται από το Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» προς την κατεύθυνση της δημιουργίας τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Οι δράσεις που αναπτύσσονται με επίκεντρο τον εθελοντισμό και την υγεία διευρύνονται διαρκώς, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν μελλοντικά στην περιοχή μας, στο συγκεκριμένο πεδίο.

Οι επικεφαλής του συλλόγου αιμοδοτών βρίσκονται σε επικοινωνία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές δραστηριότητες σε όλη τη Μαγνησία, με επίκεντρο τη δωρεά μυελού των οστών.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ιγνάτιος Γελαγώτης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη δωρεά μυελού των οστών και στόχος μας είναι να αναπτύξουμε δραστηριότητα και στο συγκεκριμένο πεδίο, παράλληλα με τις δράσεις αιμοδοσίας που πραγματοποιούμε σε όλη τη Μαγνησία, χερσαία και νησιωτική».

Χαρακτηριστική είναι η ανταπόκριση που εκδηλώθηκε σε πρόσφατη δράση του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αλμυρού, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Γελαγώτης, περισσότερα από 30 άτομα εξέφρασαν την επιθυμία να εγγραφούν σε πρώτη φάση.

Παράλληλα με την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί, με πρωτοβουλία του ίδιου Συλλόγου, τίθεται ως στόχος η συγκέντρωση ικανού αριθμού δοτών μυελού των οστών στη Μαγνησία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε έκτακτη ανάγκη.

Οι ενημερωτικές δράσεις του συλλόγου «Αλληλεγγύη» για το συγκεκριμένο θέμα θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα σε όλη τη Μαγνησία, με βασικούς αποδέκτες τους ενήλικες, αλλά και μαθητές των ΕΠΑΛ, σε πρώτη φάση, στους οποίους θα διανεμηθεί το αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό.

Με δεδομένο τις 350 περίπου φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν το τελευταίο δίμηνο, μέσω των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ο σύλλογος, καταβάλλονται προσπάθειες να ενισχυθεί και η δωρεά μυελού των οστών στην περιοχή μας, ενώ όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του συλλόγου «Αλληλεγγύη», έχει τροποποιηθεί το καταστατικό λειτουργίας, προκειμένου να συμπεριληφθούν στις δράσεις του συλλόγου, η δωρεά ιστών αλλά και οργάνων. Ο κ. Γελαγώτης επισημαίνει, κλείνοντας, ότι είναι πολύ σημαντική η ενημέρωση του κόσμου για τη δωρεά μυελού των οστών, που είναι ανώδυνη και σώζει χιλιάδες ζωές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου