ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τον Νίκο Μαγγίτση για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου

πρωτοβουλία-αλληλεγγύης-από-τον-νίκο-511214

Ο Νίκος Μαγγίτσης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου

Πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης για καλό σκοπό ανέλαβε ο Νίκος Μαγγίτσης, θέτοντας ως στόχο να διανύσει 1.000 χιλιόμετρα, με στόχο τη στήριξη του Ορφανοτροφείου Βόλου. Σύσσωμη οι οικογένεια του ιδρύματος, διοίκηση, προσωπικό και παιδιά, πληροφορήθηκε με έκδηλη χαρά και ενθουσιασμό την πρωτοβουλία του Νίκου Μαγγίτση, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο αθλητικός όμιλος Αγριάς «Αθλος», στο πλαίσιο των δράσεων για το 2021, σχεδιάζει και θα υλοποιήσει δραστηριότητα που περιλαμβάνει 5-6 κωπηλατικές, 7-8 πεζοπορικές και 2-3 ποδηλατικές ημέρες.

Υπό την αιγίδα του φορέα πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», ο φίλος των παιδιών του ιδρύματος, Νίκος Μαγγίτσης, έχοντας στήριγμα του τον όμιλο «Αθλος», αλλά και με τη σημαντική βοήθεια της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων που θα τον συνοδεύει, πραγματοποιεί δράση για την οικονομική ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ίδρυμα επισημαίνεται ότι «με την παραπάνω δραστηριότητας θα προβληθεί το Ορφανοτροφείο Βόλου», που χρειάζεται τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και ευρύτερα. Παράλληλα, η οικογένεια του Ορφανοτροφείου ευχαριστεί τον Νίκο Μαγγίτση και τον αντιδήμαρχο Βόλου Αποστόλη Μαλαματίνη για τη μεσολάβηση.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Νίκο Μαγγίτση, ο οποίος υπογράμμισε ότι το ζητούμενο είναι η συγκεκριμένη δράση να προσελκύσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος, που είναι η ενίσχυση του ιδρύματος.

Περιγράφοντας τον σύγχρονο άθλο, που θα επιχειρήσει, ανέφερε ότι περιλαμβάνει ποδηλατική δράση 370 χιλιομέτρων από την Ηγουμενίτσα μέχρι τον Βόλο, στη συνέχεια περπάτημα και τρέξιμο από το Λιτόχωρο μέχρι την Αγριά, διανύοντας απόσταση 300 χιλιομέτρων και το τρίτο σκέλος κανόε καγιάκ από τη Θάσο μέχρι την Αγριά.

Η πρώτη φάση του εγχειρήματος αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και η τρίτη αμέσως μετά και μέχρι το τέλος του μήνα, «αναλόγως των καιρικών συνθηκών», υπογραμμίζει ο εμπνευστής του πρότζεκτ.

Το μήνυμα που επιχειρεί να μεταφέρει με την τιτάνια προσπάθειά του είναι ότι «ο άνθρωπος μπορεί να κάνει πολλά και να επιτύχει ακόμη περισσότερα, επιστρατεύοντας τις δυνάμεις του. Τα παιδιά, πρέπει να θέτουν, παράλληλα, στόχους και να τους επιτυγχάνουν. Για να επιτευχθούν οι στόχο, πρέπει να έχουμε όνειρα και το κυριότερο να σηκωθούμε από τον καναπέ για τους πετύχουμε».

Κάθε προσφορά που θα συγκεντρωθεί, είτε από χορηγούς, είτε από ευαισθητοποιημένους πολίτες, θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση του Ορφανοτροφείου και την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου