ΤΟΠΙΚΑ

Ανθρωποκυνηγητό στον Βόλο για τον ληστή με τον σουγιά

ανθρωποκυνηγητό-στον-βόλο-για-τον-λησ-511145

Τον δράστη με τον σουγιά, ο οποίος μέσα σε λίγες ώρες χθες λήστεψε περίπτερο και μίνι μάρκετ στον Βόλο, αναζητά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία εξιχνίασε τις δύο υποθέσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο πίσω από τις επιθέσεις σε επιχειρήσεις. Σε βάρος του δράστη, ο οποίος είναι ημεδαπός, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι χθες στον Βόλο, χρησιμοποιώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία εκλάπη κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 12-07-2021 από πυλωτή οικίας στο Βόλο, μετέβη σε περίπτερο, στην οδό Μαιάνδρου στη Ν. Ιωνία, όπου με την απειλή σουγιά σε βάρος της ιδιοκτήτριας, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Λίγες ώρες αργότερα μετέβη σε μίνι – μάρκετ, στην οδό Μπότσαρη, στον Βόλο, όπου με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος υπαλλήλου του καταστήματος, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Ο δράστης αναζητείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση.

Ζήτησε τσιγάρα και έβγαλε μαχαίρι!

Στο περίπτερο της Ν. Ιωνίας, όπου μπούκαρε χθες το μεσημέρι ο ληστής και απείλησε με τον σουγιά, η επαγγελματίας έζησε τον απόλυτο εφιάλτη.

Η ληστεία σημειώθηκε γύρω στις 13:30. Η επαγγελματίας, η οποία είναι ηλικίας 55 ετών, εξυπηρετούσε κοπέλα, όταν ο ληστής εμφανίστηκε στο ταμείο. Ο δράστης είχε πάρει από το ψυγείο μπουκάλι με γάλα, προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να παραμείνει μόνος στο κατάστημα και στη συνέχεια προσποιούμενος τον πελάτη ζήτησε τσιγάρα.

Μέχρι να γυρίσει η 55χρονη να πάρει το πακέτο, ο νεαρός άρχιζε να φωνάζει: «Ληστεία, ληστεία, δώσε τα λεφτά». Οπως περιέγραψε ο σύζυγος της παθούσας, η 55χρονη αιφνιδιάστηκε. Στην αρχή δεν κατάλαβε τι συνέβη και τους κινδύνους, που ελλόχευαν.

Ηταν μέρα μεσημέρι και απέναντι από το κατάστημα ήταν κόσμος, αφού λειτουργούν δύο καφετέριες, όπως και άλλα καταστήματα.

Ο δράστης φαινόταν να κρατά κάτι στο χέρι, αλλά στην ταραχή της δεν είδε το μαχαίρι και προσπάθησε να τον εμποδίσει. Ομως, οι εκκλήσεις της για βοήθεια δεν ακούγονταν έξω από το μαγαζί, ενώ ο νεαρός συνέχιζε να παίρνει τα χρήματα.

Σε μια τελευταία προσπάθεια να τον σταματήσει, του έριξε οινόπνευμα στα μάτια και πάλι όμως χωρίς αποτέλεσμα. Απτόητος ο ληστής άρπαξε όλα τα χρήματα, απομακρύνθηκε από το μαγαζί τρέχοντας, επιβιβάστηκε σε δίκυκλο και εξαφανίστηκε.

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Αστυνομικοί μετέβησαν στο μαγαζί, πήραν καταθέσεις και συγκέντρωσαν στοιχεία για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Οπως προέκυψε από την περαιτέρω προανάκριση, ο δράστης διέπραξε τη ληστεία με κλεμμένο δίκυκλο, ενώ δεν είχε καλυμμένα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Μάρτυρας, που ήταν έξω από το κατάστημα, αν και δεν κατάλαβε τη ληστεία, του έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο απομακρύνθηκε ο 30χρονος και γι’ αυτό κράτησε τον αριθμό του δικύκλου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές από άλλες υποθέσεις και φέρεται να είναι εξαρτημένος από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου