ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρικές εκδηλώσεις στο Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

πανηγυρικές-εκδηλώσεις-στο-ναό-αγίων-510855

Ιστορικό γεγονός η υποδοχή εικόνας από το Αγιο Ορος ενώ πενήντα δύο χορευτικά θα συναντηθούν στην παραλία

Πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν φέτος στον Βόλο για την γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με επίκεντρο του εορτασμού τον φερώνυμο Ναό του Βόλου.

Οι εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της φετινής πανηγύρεως αναπτύχθηκαν στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι συντελεστές. «Ιστορικό γεγονός» χαρακτήρισε κατ’ αρχάς ο προϊστάμενος του ναού π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος την υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας «Φοβερά προστασία» στον Αγιο Κωνσταντίνο το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου, που σηματοδοτεί την έναρξη του εορτασμού.

Η θαυματουργή εικόνα θα τεθεί σε προσκύνηση στο ναό μέχρι την Κυριακή 26 Μαΐου. Ο προϊστάμενος του ναού αναφέρθηκε ακόμη και στο 2ο χορευτικό αντάμωμα 52 χορευτικών συγκροτημάτων από την Μαγνησία, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του ναού.

Η Κατερίνα Γκανέτσα, υπεύθυνη των χορευτικών συνόλων της Μητρόπολης Δημητριάδος, ανέφερε ότι η φετινή, δεύτερη συνάντηση, πλαισιώνεται από μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με πέρυσι.

Στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τους τοπικούς φορείς αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Νίκος Τσούκας, γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτός» ο οποίος τόνισε ότι «στόχος μας είναι να δημιουργούμε θεσμούς, και δράσεις συνεργασίας, αντλώντας πάντα έμπνευση από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, πρόεδρο της «Μαγνήτων κιβωτού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου