ΤΟΠΙΚΑ

Εως αύριο, οι αιτήσεις των διαθέσιμων για τους τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης που καταργήθηκαν

εως-αύριο-οι-αιτήσεις-των-διαθέσιμων-γ-510029

Εκπνέει αύριο, Πέμπτη 21 Μαΐου, η προθεσμία που έχουν οι 48 καθηγητές που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Αύγουστο του 2013 να καταθέσουν αιτήσεις στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την επαναπρόσληψή τους στις ειδικότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης που είχαν καταργηθεί.

Από το σύνολο των 48 εκπαιδευτικών που είχαν βρεθεί εκτός σχολικών αιθουσών μετά την κατάργηση των 46 τομέων και ειδικοτήτων επαγγελματικής εκπαίδευσης, οι περισσότεροι έχουν ήδη κάνει τις αιτήσεις τους προκειμένου μετά από δύο χρόνια… Οδύσσειας να επιστρέψουν στις έδρες διδασκαλίας και στο αντικείμενό τους.

Οι αιτήσεις γίνονται στον απόηχο της επανασύστασης των τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν. Ωστόσο, η διαδικασία είναι αντίστροφη δεδομένου ότι πρώτα θα γίνουν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών και στη συνέχεια με έγγραφό της προς την Περιφερειακή Εκπαίδευση Θεσσαλίας, θα εισηγηθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τη σύσταση των ειδικοτήτων.

Σημειώνεται ότι οι ειδικότητες που είχαν καταργηθεί εν μία νυκτί αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από τη νέα σχολική χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου