ΤΟΠΙΚΑ

Ανταγωνιστικό ενεργειακό κόστος ζητά η Ομοσπονδία Μετάλλου για τις Χαλυβουργίες

ανταγωνιστικό-ενεργειακό-κόστος-ζητ-509616

Επιστολή διαμαρτυρίας στη Γ.Γ. Βιομηχανίας

Οτι ακολουθεί παρελκυστική τακτική η Γραμματεία Βιομηχανίας στο θέμα της μείωσης του κόστους ενέργειας στις Χαλυβουργίες, αφήνει αιχμές η Ομοσπονδία Μετάλλου με επιστολή που απέστειλε στο Γ.Γ. Βιομηχανίας κ. Τόλιο και κοινοποιείται και στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στην επιστολή της Ομοσπονδίας που εκπροσωπεί όλα τα σωματεία εργαζομένων στις Χαλυβουργίες του Βόλου αλλά και την υπόλοιπη χώρα, επισημαίνεται μεταξύ άλλων προς τον κ. Τόλιο: «Η Ομοσπονδία Μετάλλου και τα Σωματεία Εργαζομένων στις Βιομηχανίες Χάλυβα, έχουμε δώσει μαζικούς αγώνες για την υπεράσπιση της απασχόλησης, για το δικαίωμα στη δουλειά, για το δικαίωμα στη ζωή. Επί σειρά ετών, οι Χαλυβουργοί είναι η καύσιμη ύλη στη Βιομηχανία με απολύσεις, με περικοπές μισθών και με ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Για να προστατέψουμε τη δουλειά μας, για να υπάρξει το καθημερινό μεροκάματο, διεκδικήσαμε ό,τι έχουν πετύχει οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας. Δηλαδή ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας. Σήμερα διεκδικούμε να γίνει άμεσα πράξη η προεκλογική θέση της Κυβέρνησης για «φθηνό ρεύμα στα λαϊκά νοικοκυριά και στις χαλυβουργίες». Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής για την μείωση του κόστους της ενέργειας στη Βιομηχανία, μας δημιουργήθηκε η εντύπωση της παρελκυστικής τακτικής. Αυτό θα έχει, κατά τη γνώμη μας, αυξημένες καταστροφικές συνέπειες στον κλάδο μας, στην απασχόληση, στην ανάπτυξη, στις εξαγωγές, στην ίδια την προοπτική της χώρας. Ολοι εμείς, Συνδικάτα και Χαλυβουργοί, προσδοκούμε να δικαιωθούν οι αγώνες και οι ελπίδες μας, με την όσο το δυνατόν πιο σύντομη ρύθμιση του μέτρου της διακοψιμότητας».

Η Ομοσπονδία Μετάλλου και τα συνδικάτα των Χαλυβουργών εκτιμούν ότι εάν ισχύσει η ρύθμιση του μέτρου της διακοψιμότητας, θα διασφαλιστούν αφενός οι θέσεις εργασίας και αφετέρου με ανταγωνιστικό το κόστος της ενέργειας, θα δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ανακάμψουν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου