ΤΟΠΙΚΑ

Κρίσιμη σύσκεψη στη ΝΟΔΕ

κρίσιμη-σύσκεψη-στη-νοδε-851206

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την ανακοίνωση του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Βόλου. Ακόμη και πριν τις 5 Σεπτεμβρίου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδέχεται να ανακοινώσει τον «εκλεκτό» του στο μεγαλύτερο Καλλικρατικό Δήμο της Μαγνησίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» αργά χθες το βράδυ ελήφθη η απόφαση αυτή και είναι απολύτως συναρτημένη με το χρόνο που θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσει «το δικό του εκλεκτό», κάτι που προσδιορίζεται χρονικά ότι θα έχει λήξει το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή ο Τομέας Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ κινείται σε δύο άξονες. Ο ένας αφορά στο «μέτωπο» Κ. Μήτρου και Γ. Σπηλιόπουλου και ο άλλος είναι η τρίτη λύση, που παραμένει όχι απλά μόνο υπαρκτό ενδεχόμενο, σύμφωνα με στελέχη που συνομιλεί ο «Τ», αλλά κερδίζει και διαρκώς έδαφος όσο περνούν οι ημέρες και δεν βγαίνει «καπνός» προσέγγισης των δύο ενδιαφερομένων για το Δήμο Βόλου.
«Ο Δήμος Βόλου είναι μία πολύ σημαντική υπόθεση, η εκλογική αναμέτρηση έχει για εμάς τεράστια πολιτική σημασία και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε εξαρχής» υπογράμμισε ανώτερο στέλεχος του Τομέα Αυτοδιοίκησης από την Αθήνα.
Ως τέτοια σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες η Ρηγγίλης, αναμένει πλέον εξελίξεις από τα δύο στρατόπεδα, ευελπιστώντας ότι μέχρι τέλους και οι δύο πλευρές θα καταλάβουν εμπράκτως την ανάγκη καθόδου ενός ψηφοδελτίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ή θα πρέπει να υπάρξει υποχώρηση μίας πλευράς ή στην καλύτερη περίπτωση ενιαία κάθοδο.
«Για εμάς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και οπωσδήποτε ο τελικός στόχος είναι να μη διαταραχθεί η ενότητα και υπονομευτεί η δυναμική της παράταξης εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης» επισημαίνει το ίδιο στέλεχος, χωρίς ωστόσο να κρύβει τον προβληματισμό του καθώς οι μέρες περνούν και δεν υπάρχουν επί της ουσίας εξελίξεις. Συνομιλητές των επιτελείων τόσο του κ. Μήτρου, όσο και του κ. Σπηλιόπουλου, επιμένουν ότι και οι δύο είναι αποφασισμένοι να είναι υποψήφιοι.
Η Ρηγίλλης πάντως δεν πρόκειται να αφήσει ακόμη απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή τους και, όπως υπογραμμίστηκε χθες το βράδυ στον «Τ», εάν το ΠΑΣΟΚ ανακοινώσει τον υποψήφιό του στο Δήμο Βόλου μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία θα «απαντήσει» με το δικό της υποψήφιο.
Στο μεταξύ από τη ΝΟ.Δ.Ε Μαγνησίας ανακοινώθηκε ότι αύριο Σάββατο 28/08/2010 και ώρα 10:30 θα πραγματοποιηθεί Συνεδρίαση ΝΟ.Δ.Ε στα γραφεία της με την παρουσία του Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Κων/νου Τσιμάρα, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Χρήστου Δημάκου, του Τομεάρχη Μαγνησίας κ. Γεωργίου Παντάκη, του Υπεύθυνου της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας κ. Φίλωνα Παρρησιάδη, καθώς και του βουλευτή Μαγνησίας και πρ. Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Αθανάσιου Νάκου, του πρ. βουλευτή και Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γεωργίου Σούρλα, της πρ. βουλευτού κας Ζέττας Μακρή και των πολιτευτών του Νομού.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι οργανωτικά και ενημέρωση σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 9ης Νοεμβρίου 2010.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου