ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας σε βιομηχανία

εκπαιδευτική-επίσκεψη-του-1ου-επα-λ-ν-ι-509326

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας στην βιομηχανία POLISAN HELLAS, στην Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου. Η συγκεκριμένη βιομηχανία κατασκευάζει την πρώτη ύλη για τα μπουκάλια μιας χρήσης, και είναι το μοναδικό εργοστάσιο του είδους του στα Βαλκάνια.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν τα τμήματα: α)Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων και Εφαρμογών, β)Τεχνικών Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Εφαρμογών και γ)Θερμοϋδραυλικών. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Απόστολος Αγγελόπουλος, Σταύρος Μουλιός και Δημήτριος Παρδάλης.

Την ομάδα υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι του εργοστασίου στη αίθουσα ενημερώσεων και συνεδρίων, όπου ο υπεύθυνος μηχανικός ασφαλείας και ηλεκτρολογικής συντήρησης κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου, έκανε μια σύντομη παρουσίαση της μονάδας. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα διάφορα τμήματα που περιλαμβάνει η μονάδα παραγωγής, στον τρόπο λειτουργίας τους, στον τρόπο διάθεσης των προϊόντων, στην οικολογική προστασία με μέριμνα της επιχείρησης και σε άλλες παραμέτρους που συνθέτουν την ύπαρξη και λειτουργία του εργοστασίου.

Κατόπιν ακολούθησε ξενάγηση στου χώρους του εργοστασίου από τον υπεύθυνο εργοδηγό βάρδιας και μαθητή του σχολείου μας κύριο Δημήτριο Κανά. Μαθητές και εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους του εργοστασίου, ενώ οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα μηχανήματα τον εξοπλισμό και την λειτουργία τους, δείχνοντας το ενδιαφέρον τους με πληθώρα ερωτήσεων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι μαθητές για το πώς ένας μικρός αριθμός εργαζομένων λειτουργεί μια τόσο μεγάλη μονάδα.

Μετά το τέλος της επίσκεψης η ομάδα επέστρεψε στο σχολείο όπου οι μαθητές συνέχισαν την πραγματοποίηση του ημερήσιου προγράμματός τους, έχοντας ήδη διανύσει μια πολύ εποικοδομητική, εκπαιδευτικά, ημέρα. Το συνολικό όφελος αυτών των εκπαιδευτικών επισκέψεων για τους μαθητές είναι πολύ μεγάλο γι’ αυτό και αποτελεί βασική μέριμνα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας η εξασφάλιση αυθεντικών εμπειριών σε πραγματικούς χώρους παραγωγής.

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας ευχαριστεί τους υπευθύνους της βιομηχανίας POLISAN HELLAS για την υποδοχή και τον χρόνο που αφιέρωσαν στην ενημέρωση των μαθητών μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου