ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τους ογκολογικούς ασθενείς του Νοσοκομείου Βόλου

ο-αλ-μεϊκόπουλος-για-τους-ογκολογικού-509257

Οπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Αλ. Μεικόπουλος στις 29 Μαρτίου, συμμετείχε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την οποία ενημερώθηκαν τα μέλη της για τα πεπραγμένα της 5ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Στην συνεδρίαση παρέστησαν ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Παύλος Πολάκης, καθώς και οι διοικητές των προαναφερθέντων ΥπΕ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Νέστορας Αντωνίου.

Ο βουλευτής, ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής, στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκε στον απολογισμό της 5ης ΥπΕ και έθεσε το θέμα που προέκυψε για τους ογκολογικούς ασθενείς στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, ζητώντας την εξεύρεση μόνιμης λύσης, που να μη διαταράσσει την αντιμετώπιση, τη διαχείριση και τη συνέχιση της θεραπευτικής αγωγής των ογκολογικών ασθενών, ενώ πρότεινε και τη δημιουργία ογκολογικού συμβουλίου σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων.

Στη συνέχεια, όπως τονίζεται από το πολιτικό του γραφείο, «ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συμμετείχε την Παρασκευή 31 Μαρτίου στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίου Δραμητινού και των υπουργών κ.κ. Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, στην οποία ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεσμεύθηκε για δημιουργία Ογκολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Βόλου, τη θέση ενός ακόμη μόνιμου ογκολόγου γιατρού και την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης αν καταστεί αναγκαίο, ενώ συζητήθηκε και η ανάγκη δημιουργίας αυτόνομου ΤΕΠ. Τέλος το υπουργείο θα προχωρήσει πανελλαδικά στη σύσταση ογκολογικών συμβουλίων σε επίπεδο Υγειονομικών Περιφερειών, όπως είχε προτείνει και ο βουλευτής», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου