ΤΟΠΙΚΑ

Τραγικός θάνατος για 76χρονο Βολιώτη

τραγικός-θάνατος-για-76χρονο-βολιώτη-509208

Στην εξοχική του κατοικία στον Καντήραγα, όταν την Τετάρτη το μεσημέρι γλίστρησε – Η ακατάσχετη αιμορραγία δεν σταματούσε στο Νοσοκομείο

Ασχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον 76χρονο Βολιώτη συνταξιούχο ναυτικό Μάριο Σχιζονίκα. Ο άτυχος άνδρας έζησε όλη του ταξιδεύοντας και ως καπετάνιος επιβίωνε σε όλες τις περιπέτειες στη θάλασσα στα μακρινά ταξίδια. Ο πραγματικός όμως κίνδυνος για εκείνον τελικά ήταν στο ίδιο του το σπίτι, το εξοχικό στον Καντήραγα. Επεσε την Τετάρτη μέσα στην οικία του, τραυματίστηκε σοβαρά και μετά από λίγες ώρες εξέπνευσε.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι, όταν ο 76χρονος γλίστρησε και έπεσε πάνω σε τζαμαρία. Χτύπησε σοβαρά στο χέρι κα είχε ακατάσχετη αιμορραγία. Η οικογένειά του τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου άμεσα για παροχή πρώτων βοηθειών. Στο Αχιλλοπούλειο διαδραματίστηκαν στιγμές απερίγραπτης αγωνίας. Η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ σοβαρή. Ο συνταξιούχος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για νοσηλεία λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, δυστυχώς δεν κατέστη τελικά δυνατό και μετά από λίγες ώρες εξέπνευσε.

Η οικογένειά του ενημερωνόταν σοκαρισμένη για την τραγική κατάληξη πριν ακόμη συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Εχασε τον άνθρωπό της από τη μία στιγμή στην άλλη, εντελώς απροσδόκητα και απρόσμενα. Το χαμόγελο του 76χρονου πάγωσε για πάντα και ο Βολιώτης καπετάνιος έφυγε για το τελευταίο ταξίδι.

Ηταν ένας οικογενειάρχης – πρότυπο, ένας υπέροχος άνθρωπος, που λάτρευε την οικογένειά του και είχε αφιερωθεί σε εκείνη. Η σύζυγός του Βολιώτισσα συγγραφέας Κατερίνα Τσιμπλούλη – Σχιζονίκα είχε μοιραστεί με το βιβλίο της «Δρόμοι Αλμύρας» πολλές κοινές εμπειρίες που είχε μαζί του στη θάλασσα και τη ζωή των ανθρώπων στο καράβι.

Η κηδεία του άτυχου άνδρα τελέστηκε την Πέμπτη στις 10:00 από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε κλίμα απερίγραπτης οδύνης. Ο 76χρονος κατέλιπε τη σύζυγό του και παιδιά Ξενοφώντα και Δημήτριο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου