ΤΟΠΙΚΑ

Το σωματείο Λατόμων Συκής απαντά στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

το-σωματείο-λατόμων-συκής-απαντά-στο-δ-508832

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανοικτή επιστολή του Σωματείου Λατόμων Συκής προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου:

«Ως Δ.Σ. του σωματείου λατόμων Συκής, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθούμε δημόσια για μια ακόμη φορά προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νοτίου Πηλίου και με την επιστολή μας αυτή να καταδείξουμε στην τοπική μας κοινωνία, τον εμπαιγμό που καθημερινά υφιστάμεθα από την δημοτική μας αρχή, σχετικά με το θέμα της εκμετάλλευσης των λατομιών μας χώρων στην περιοχή μας. Παρ’ όλη την καλή μας διάθεση που επιδείξαμε αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα διοίκηση του σωματείου μας και την εξ αρχής εκφρασμένη πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με το δήμο μας με καλή και αγνή διάθεση στο πλαίσιο μιας καλής και κοινά αποδεκτής λύσης που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των δύο πλευρών.

Δυστυχώς, όμως προσκρούσαμε στα «χόμπι »της δημοτικής αρχής του Νοτίου Πηλίου που είναι ο εμπαιγμός, ευτελισμός και η απαξίωση της διαδικασίας του διαλόγου. Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος οικονομικών, θεωρούν ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν και να παίζουν με την αγωνία για την επιβίωση των οικογενειών μας. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να εξηγηθεί η αλλαγή της στάσης τους καθώς στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του δήμου στην Αργαλαστή την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 παρουσία του προέδρου και τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου, παρουσία του δημάρχου κύριου Φορτούνα και του αντιδημάρχου οικονομικών κυρίου Παπαδημητρίου. Μας έγινε διαβεβαίωση ότι οι λατόμοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και ο δήμος θα είναι στο πλευρό τους -παρά μόνο – όταν ζητήθηκε από τον κύριο Παπαδημητρίου νομική γνωμοδότηση από το νομικό συμβούλιο του σωματείου μας για την νόμιμη και ορθή λειτουργία των λατομείων μας σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς – η οποία γνωμοδότηση ετοιμάζεται από το νομικό σύμβουλο του σωματείου μας και θα κατατεθεί στον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών καθώς επίσης και στην αρμόδια επιτροπή των λατομείων.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Νοτίου Πηλίου, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 με τη δυναμική μας παρουσία στο ΚΕΓΕΑ Αργαλαστής να μας συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας για την επιβίωση των οικογενειών μας και τη συνέχιση της ύπαρξης του χωριού μας. Επίσης, καλούμε όλη την πολιτική ηγεσία του νομού μας, τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη κύριο Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη κυρία Κολυνδρίνη και τους υπόλοιπους πολιτιστικούς και επαγγελματικούς φορείς του τόπου μας να σταθούν στο πλευρό μας και να μην επιτρέψουν τον μαρασμό του τόπου μας.

Χθες ξεκίνησε ένας μεγάλος πόλεμος. Η πρώτη μάχη δόθηκε στο Τρίκερι για την εξόντωση των ψαράδων. Σήμερα η μάχη δίνεται στον πρώην δήμο Αφετών για την εξόντωση των λατόμων για την οικονομική καταστροφή 3 χωριών.

Αύριο ποια άλλα χωριά θα έχουν την τύχη να πάρουν σειρά;

Αραγε ποιο θα είναι το επόμενο μεγάλο έργο του δημάρχου μας;

Τι άλλο πρέπει ο τόπος μας να θυσιάσει για να γίνει ο δήμος μας κερδοφόρα επιχείρηση για να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου