ΤΟΠΙΚΑ

Εργο 365.000€ για αποκατάσταση του δρόμου προς Μακρινίτσα

εργο-365-000e-για-αποκατάσταση-του-δρόμου-προ-5088

Εργο ύψους 365.000 ευρώ δρομολογεί ο Δήμος Βόλου για την αποκατάσταση του δρόμου από Κουκουράβα προς Μακρινίτσα. Το κόστος του έργου αποτυπώνεται σε μελέτη που τέθηκε προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, ενώ η δαπάνη θα περάσει στο τεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα τροποποιηθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που συνεδριάζει μεθαύριο, Τετάρτη το απόγευμα.

Οπως είναι γνωστό η Μακρινίτσα είναι αποκλεισμένη από την πλευρά της Κουκουράβας επί τρεις σχεδόν μήνες, από τότε που στις αρχές Απριλίου και εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, ολόκληρη λωρίδα του δρόμου κατολίσθησε.

Η μόνη οδική πρόσβαση στο χωριό πραγματοποιείται από τη διαδρομή μέσω της Πορταριάς από τις 6 Απριλίου οπότε και ο δρόμος κατέρρευσε. Ο δρόμος από Κουκουράβα φθάνει ως ενός σημείου και μετά απομένει με μία λωρίδα κυκλοφορίας καθώς το οδόστρωμα έχει καταρρεύσει μέχρι το σημείο που οδηγεί στο πάρκινγκ στη Μπράνη.

Κάτοικοι και επαγγελματίες αναγκάζονται επί τρεις μήνες να ακολουθούν κυκλικό δρομολόγιο προς τον Βόλο, ενώ το χειρότερο είναι ότι ακόμη και οι επισκέπτες αναγκάζονται να έρχονται μόνο μέσω Πορταριάς με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην τουριστική κίνηση.

Για την αποκατάσταση του προβλήματος ανατέθηκε η μελέτη σε εξωτερικό συνεργάτη με τη μορφή του κατεπείγοντος και εγκρίθηκε από τα αρμόδια όργανα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου