ΤΟΠΙΚΑ

Είχε συλληφθεί για κλοπές και ναρκωτικά o ληστής, που αναζητείται

είχε-συλληφθεί-για-κλοπές-και-ναρκωτι-508279

Κρύβεται, καθώς φοβάται ότι θα οδηγηθεί στη φυλακή

Ιδιαίτερα γνωστός στις αστυνομικές αρχές είναι ο 30χρονος Βολιώτης, που διέπραξε την περασμένη Τρίτη δύο ληστείες σε βάρος ιδιοκτήτριας καταστήματος ψιλικών στη Νέα Ιωνία και υπαλλήλου μίνι μάρκετ στους Αγίους Αναργύρους.

Ο ληστής, που αναζητείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για να συλληφθεί, έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό αλλεπάλληλες φορές με κλοπές, διαρρήξεις και ναρκωτικά.

Στο χρονικό διάστημα των δύο – τριών τελευταίων μηνών φέρεται να ρήμαζε καταστήματα, ανάμεσα στα οποία και λογιστικά γραφεία και άρπαζε χρήματα και συσκευές.

Εχει συλληφθεί αρκετές φορές και εκκρεμεί δίκη για τις υποθέσεις στην τακτική διαδικασία. Προφανώς φοβούμενος τη σύλληψή του κρύβεται, ίσως αναζητώντας καταφύγιο σε άλλη πόλη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης λίγο πριν τη 1.30 το μεσημέρι την περασμένη Τρίτη στον Βόλο, χρησιμοποιώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία εκλάπη κατά το χρονικό διάστημα από 09 έως 12-07-2021 από πιλοτή σπιτιού στον Βόλο, πήγε σε περίπτερο στη Ν. Ιωνία, όπου με την απειλή μαχαιριού (σουγιά) σε βάρος της 55χρονης ιδιοκτήτριας έκλεψε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 400 €.

Ο άντρας προσποιούταν τον πελάτη και όταν βρήκε την κατάλληλη στιγμή τράβηξε μαχαίρι και ζήτησε από την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού τα χρήματα από το ταμείο. Σε ψηφιακό υλικό καταγράφηκαν καρέ καρέ οι κινήσεις του και ο σουγιάς που είχε στα χέρια του όταν λήστευε την ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Ο ίδιος επίσης, στις 5.50 το απόγευμα της ίδιας μέρας πήγε σε μίνι μάρκετ στη συνοικία Αγ. Αναργύρων, όπου με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος της 50χρονης υπαλλήλου του καταστήματος έκλεψε το χρηματικό ποσό των 50 €.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος ήταν ιδιαίτερα επιθετικός. Αφού απώθησε την υπάλληλο άρπαξε από το ταμείο τα χρήματα και έσπευσε να εξαφανιστεί. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του συνεχίζονται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου