ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένει ακατάλληλο το νερό στις Σταγιάτες

παραμένει-ακατάλληλο-το-νερό-στις-στα-508207

Συνεχίζει να παρουσιάζει μικροβιακή επιβάρυνση το νερού του δικτύου ύδρευσης των Σταγιατών, όπως προκύπτει και από τις νέες αναλύσεις. Ως εκ τούτου παραμένει σε ισχύ η απόφαση για απαγόρευση της χρήσης του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής).

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, αναφέρονται τα εξής:

“Σε συνέχεια των από 08.05.2019 και 14.5.2019 δελτίων τύπων της ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με τη δολιοφθορά του συστήματος απολύμανσης στην Τ.Κ. Σταγιατών, το οποίο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, σας ενημερώνουμε ότι:

Από τις αναλύσεις των δειγμάτων νερού που ελήφθησαν από τη Τοπική Κοινότητα Σταγιατών στις 13/05/2019, προκύπτει μικροβιακή επιβάρυνση του νερού του δικτύου, με αποτέλεσμα να είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Για το γεγονός έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Υγείας και οι αρμόδιες αρχές.

Η ΔΕΥΑΜΒ μέχρι εγκατάστασης του νέου συστήματος απολύμανσης, (υπό παραγγελία), θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους για την ποιότητα του πόσιμου νερού για το εν λόγω υδραγωγείο, τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιούνται – κοινοποιούνται αρμοδίως.

Μετά τα παραπάνω και μέχρι να διασφαλισθεί ότι το νερό των Σταγιατών πληροί τις απαιτήσεις της ΚΥΑ Γ1(δ)/ ΓΠ οικ.67322, απαγορεύει στους καταναλωτές του οικισμού Σταγιατών να κάνουν χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου