ΤΟΠΙΚΑ

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Νοσοκομείο Βόλου

αναβαθμίζεται-ενεργειακά-το-νοσοκομ-507925

Μείωση του κόστους κατά 35% προσδοκά η διοίκηση από την ένταξη σε πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης

Tην ένταξη του Νοσοκομείου Βόλου στο πρόγραμμα ΗΜΕΠΕΡΑΑ του υπουργείου Ανάπτυξης με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής του Αχιλλοπουλείου Ματθαίος Δραμητινός και ο υποδιοικητής Χάρης Αποστολίδης.

Το πρόγραμμα για όλα τα νοσοκομεία είναι ύψους 1,6 εκ. €, με προσδοκώμενα οφέλη σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και στους εκπεμπόμενους ρύπους. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΓΝΒ η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους ενέργειας κατά 35%. Σήμερα για το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας το Αχιλλοπούλειο καταβάλλει 1,3 εκ. €.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνει αλλαγή λεβητών του Νοσοκομείου, για παραγωγή μόνιμα ζεστού νερού, ενώ παράλληλα θα αναβαθμιστεί το ηλεκτρονικό σύστημα, που ελέγχει όλες τις ενεργειακές ανάγκες του Νοσοκομείου.

Το Αχιλλοπούλειο επίσης θα προμηθευτεί ιατροτεχνικό εξοπλισμό για την εξοικονόμηση ενέργειας ύψους 400.000 ευρώ, όπως ψηφιακό μαστρογράφο, νέες λάμπες στα χειρουργεία και σειρά οικονομικών οθονών (medical grey) που μεταξύ άλλων αλλάζουν την απεικόνιση των εξετάσεων.

Ολες οι προαναφερθείσες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό, εκτός από τη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας θα συμβάλλουν στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

«Η συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ζεστού νερού θα αυξήσει τον συντελεστή ενέργειας, θα αυξήσει την αυτονομία του Νοσοκομείου σε περιπτώσεις διακοπής ή προβλημάτων και με το ζεστό νερό έχει πολύ μεγάλη εξοικονόμηση, καθώς μόνο το καλοκαίρι, σπαταλά 40.000 € για αέριο για να ζεσταθεί το νερό», πρόσθεσε με τη σειρά του ο αναπληρωτής διοικητής Χαρ. Αποστολίδης.

Εγκαινιάζεται ο μαγνητικός

Την ερχόμενη Πέμπτη 23 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο θα εγκαινιαστεί ο μαγνητικός τομογράφος. Οπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Δραμητινός τα εγκαίνια θα γίνουν παρουσία στελεχών του υπουργείου Υγείας που προσκλήθηκαν, αλλά και όλων των πολιτικών αρχών της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου