ΤΟΠΙΚΑ

Έτοιμοι για σκοποβολή ~ Κόβουν κορδέλα Κυνηγετικός και Σκοπευτικός Όμιλος

έτοιμοι-για-σκοποβολή-κόβουν-κορδέλα-507819

Ολυμπιακών προδιαγραφών το Σκοπευτήριο στη Νέα Αγχίαλο, το οποίο είναι έτοιμο να λειτουργήσει

Aνοίγει τις πύλες του το Σκοπευτήριο στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου. Ενα όνειρο ζωής παίρνει σάρκα και οστά. Τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου και του Σκοπευτικού Ομίλου του Κυνηγετικού αναμένεται να κόψουν την κορδέλα των εγκαινίων του χώρου πιθανότατα στο τέλος Μαΐου.

Πρόκειται για σκοπευτήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών πήλινου στόχου, το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους λάτρεις της σκοποβολής, αλλά και χώρο διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων.

Το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώθηκε χάρη στην υπομονή και το μεράκι των ανθρώπων του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου και του Σκοπευτικού Ομίλου του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου, μετά από ένα πολυετή αγώνα με τη γραφειοκρατία απέναντι σε μεγάλα εμπόδια και χωρίς την παραμικρή οικονομική βοήθεια από κανέναν αθλητικό φορέα.

Πρόκειται για ένα Σκοπευτήριο Ολυμπιακών Προδιαγραφών πήλινου στόχου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει οποιονδήποτε αγώνα πήλινου στόχου διεθνών και πανελληνίων πρωταθλημάτων. Διαθέτει τρία γήπεδα TRAP, τρία γήπεδα SKEET, τρία γήπεδα DOUBLE TRAP και δύο γήπεδα SPORTING, μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του πιο απαιτητικού αγώνα. Σημαντικότερο όλων, πληροί όλες τις προδιαγραφές με τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, μόλις 5 χιλ. από τον οδικό άξονα Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

«Η αθλητική οικογένεια της Ελλάδος και ειδικά τα ολυμπιακά αθλήματα της σκοποβολής πήλινου στόχου από αυτή τη στιγμή είναι πλουσιότερη, αποκτώντας ένα από τα υπερσύγχρονα και αρτιότερα με μηχανολογικό, τεχνολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό σκοπευτήρια σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γ.Γ του κυνηγετικού Συλλόγου και Πρόεδρος στον Σκοπευτικό Ομιλο του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου Φίλιππος Γκριναφίδης. «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα στολίδι στο χώρο της σκοποβολής, το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς αθλητές – αθλήτριες και φίλους του αθλήματος», πρόσθεσε.

Το συγκεκριμένο έργο κόστισε περίπου 600.000 ευρώ, ποσό που εξασφαλίστηκε από ιδίους πόρους του Κυνηγετικού Συλλόγου, ο οποίος αριθμεί 2.500 μέλη.

Η κατασκευή του έγινε σε έκταση των 83 στρεμμάτων στη θέση «Κράγκο» που εκμίσθωσε ο Σύλλογος από τον πρώην Δήμο Νέας Αγχιάλου για 25 χρόνια με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου