ΤΟΠΙΚΑ

Νέα εποχή για τη «Δήμητρα» με στόχο νέες αγορές

νέα-εποχή-για-τη-δήμητρα-με-στόχο-νέε-507551

Παρουσιάστηκαν χθες οι νέες συσκευασίες των κρασιών και του θεσσαλικού τσίπουρου

Η νέα εποχή εξωστρέφειας του Συνεταιρισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» που ανοίγει τα φτερά του και σε νέες αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό «σφραγίστηκε» χθες με την παρουσίαση των κρασιών και του θεσσαλικού τσίπουρου, σε νέες συσκευασίες και καλαίσθητες συνθέσεις σε επίσημη εκδήλωση στο ξενοδοχείο Valis, στην Αγριά.

Η εκδήλωση στην οποία μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής της Ν.Δ Χρήστος Μπουκώρος, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τ. Μπασδάνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γ. Ζαφείρης, αυτοδιοικητικά και επιμελητηριακά στελέχη, καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων και παραγωγικών φορέων, συνέπεσε με τη συμπλήρωση 97 χρόνων από την ίδρυση του συνεταιρισμού που όπως τόνισε και ο πρόεδρος Γιάννης Κίτσιος, παρά την κρίση, παραμένει όχι απλά όρθιος, αλλά έχει να παρουσιάσει σημαντικούς τζίρους, νέες παραγωγές και ένα brand name στην αγορά που καθιστά τα κρασιά και το θεσσαλικό τσίπουρο, ασυναγώνιστα στην αγορά.

«Οι καιροί αλλάζουν και εμείς προσαρμοζόμαστε διαρκώς στα νέα δεδομένα της αγοράς που είναι απαιτητικοί, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα. Βελτιωνόμαστε διαρκώς και αυτό είναι αισθητό στους πελάτες μας. Χτίζουμε τη ΔΗΜΗΤΡΑ της δεύτερης εκαντοταετίας, με νέα στελέχη που σε συνεργασία με τη Διοίκηση , με φρέσκιες ιδέες, και εντυπωσιακές αλλαγές στις συσκευασίες, φιλοδοξούμε να συμμετέχουμε σε νέες αγορές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό» τόνισε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας πορείας όπως ανακοίνωσε ο κ. Γιάννης Κίτσιος δρομολογούνται μία σειρά από παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την προβολή των προϊόντων του συνεταιρισμού μέσα του διαδικτύου, αλλά και της παροχής υπηρεσιών on line σε πελάτες και επιχειρήσεις. Προγραμματίζεται επίσης η δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας και on line γραμμής παραγγελιών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο που συνδέει το χθες με το σήμερα του συνεταιρισμού και παρουσιάζει τη διαχρονική του πορεία μέχρι σήμερα, μέσα από τις αφηγήσεις του πρώην προέδρου του Συνεταιρισμού Αλέκου Καρουκανίδη αλλά και της κ. Σουλιώτη, μέλους του συνεταιρισμού και φυσικά του ίδιου του προέδρου Γιάννη Κίτσιου που έχει συμπληρώσει 25 χρόνια θητείας στο τιμόνι της Δήμητρας.

Οι εγκαταστάσεις της ΔΗΜΗΤΡΑΣ εκτείνονται σε ιδιόκτητη έκταση 36.000 τ.μ. Τα παραγόμενα εμφιαλωμένα κρασιά που κυκλοφορούν στην αγορά με τις επωνυμίες Αγχίαλος, Δήμητρα, Καραφάκι, Φιλύρα και Πύρασος. Σε όλους τους αμπελώνες των παραγωγών μελών του συνεταιρισμού εφαρμόζεται υποχρεωτικά σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης ενώ στο οινοποιείο- εμφιαλωτήριο υπάρχει ISO και σύστημα HACCP.

To 2000 εγκαινιάστηκε η πρώτη υπερσύγχρονη μονάδα αποσταγματοποιείου- ποτοποιείου που το 2010 επεκτάθηκε όπου παράγεται το θεσσαλικό τσίπουρο με γλυκάνισο και χωρίς γλυκάνισο. Τις νέες συσκευασίες κρασιών και τσίπουρου στην εκδήλωση παρουσίασαν ο Γ. Ζουγανέλης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του συνεταιρισμού και ο Κ. Δημάκης οινολόγος. Εύσημα στον συνεταιρισμό απηύθυναν με σύντομους χαιρετισμούς οι κ.κ. Α. Μπέος και Κ. Αγοραστός ενώ τη στήριξη του Επιμελητηρίου εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Τ. Μπασδάνης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου