ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελίες για ολιγωρία και παραλείψεις στο κυνοκομείο

καταγγελίες-για-ολιγωρία-και-παραλεί-507231

Ολιγωρία και παραλείψεις όσον αφορά τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου του Δήμου Βόλου στις Γλαφυρές, είδαν χθες, για μία ακόμη φορά το φως της δημοσιότητας, με αφορμή τις καταγγελίες που έκαναν δύο εργαζόμενοι που απασχολούνταν μέχρι πριν λίγες μέρες, με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι), στο πρόγραμμα περισυλλογής των αδέσποτων ζώων στα όρια του ενιαίου Δήμου.

Οι δύο εργαζόμενοι μιλώντας στους δημοσιογράφους αποκάλυψαν ότι η ετήσια αποζημίωσή τους ήταν συνολικά 22.000 ευρώ το χρόνο. Παρ’όλα ταύτα, όπως τόνισαν, ο Δήμος προτίμησε από τα τέλη του περασμένου μήνα να διακόψει τη συνεργασία που είχε μαζί τους τα τελευταία έξι χρόνια και να παραχωρήσει τις σχετικές εργασίες σε ομάδα πέντε ατόμων που έχουν συστήσει κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, μέσα από το Πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ, με ετήσιο κόστος που ανέρχεται στα 72.000 ευρώ το χρόνο.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βόλου Απ. Παντσάς, μιλώντας για το θέμα, υποστήριξε ότι η ομάδα των πέντε ατόμων ανέλαβε όχι μόνον την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, αλλά και τη λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου. Ακόμη ο κ. Παντσάς είπε ότι στα δύο άτομα που προχώρησαν στη δημοσιοποίηση του θέματος έγινε πρόταση να ενταχθούν σε συνεταιριστική κοινωνική επιχείρηση, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, αυτά αρνήθηκαν, καθώς δεν ήθελαν να τηρούν λογιστικά βιβλία και γενικά να επιφορτιστούν με την ευθύνη του διαχειριστικού κόστους που συνεπάγεται η ίδρυση και λειτουργία μίας επιχείρησης.

Ακόμη ο κ. Παντσάς είπε ότι από το συνολικό κόστος των 72.000 ευρώ η ετήσια επιβάρυνση του Δήμου Βόλου θα είναι πολύ μικρή, καθώς, όπως σημείωσε, το 70 % των σχετικών δαπανών θα επιστρέφεται στο Δήμο Βόλου υπό τη μορφή επιχορήγησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Αντιδήμαρχος Βόλου υπεραμύνθηκε την επιλογή του Δήμου και για έναν επιπλέον λόγο, καθώς όπως είπε, με την ανάθεση που έγινε πλέον το δημοτικό κυνοκομείο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, όπως και τα Σαββατοκύριακα. Η σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος με τους «πέντε» έχει διάρκεια έξι μηνών, με δυνατότητα παράτασής της για άλλους έξι μήνες. Ωστόσο, ο κ. Παντσάς παραδέχεται ότι έχουν σημειωθεί ολιγωρίες από το Δήμο, όσον αφορά την πληρωμή των δύο πρώην υπαλλήλων που ήταν επιφορτισμένοι με το πρόγραμμα περισυλλογής των αδέσποτων, τα προηγούμενα χρόνια, στους οποίους, παραδέχθηκε, ότι τους οφείλεται ποσό από 15.000 ευρώ για τα έτη 2011 και 2012.

Ωστόσο, με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, ήλθαν στο φως της δημοσιότητας και σοβαρές καταγγελίες για ελλείψεις και ζημιές στο δημοτικό κυνοκομείο, κυρίως όσον αφορά το σύστημα καθαριότητας που επικρατεί στο χώρο. Καταγγελίες για τις οποίες, όπως έγινε γνωστό, έχουν επισημανθεί από τη Διεύθυνση Υγείας που έχει καλέσει το Δήμο να προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση των φθορών και του συστήματος απορροής των ακαθάρτων. Σε διαφορετική περίπτωση έχει προειδοποιήσει τη Δημοτική Αρχή ότι θα προχωρήσει στην αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του κυνοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Υγείας έχει προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς ωστόσο οι τελευταίες να έχουν κάνει μέχρι σήμερα το παραμικρό…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου