ΤΟΠΙΚΑ

Παρατείνεται η αγωνία

παρατείνεται-η-αγωνία-507037

Στο παρά πέντε αναβλήθηκε η κύρια εξέταση της αίτησης ακύρωσης του μέτρου της διαθεσιμότητας από το ΣτΕ. Χθες, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ειδοποίησε τον αναπληρωτή πρύτανη αρμόδιο για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας διοικητικών υπηρεσιών, Νικ. Δαναλάτο, ότι η αίτηση του θεσσαλικού ΑΕΙ και τεσσάρων ακόμη ανώτατων ιδρυμάτων, αναβάλλεται, χωρίς να έχει οριστεί νέα ημερομηνία εξέτασης της υπόθεσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Στο ΣτΕ θα προσέλθουν μόνο τα τρία μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας: Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μετσόβιο και Αριστοτέλειο. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τέσσερα ακόμη ιδρύματα, θα περιμένουν να οριστεί νέα ημερομηνία, προκειμένου να εξεταστεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Η αναβολή της εξέτασης της υπόθεσης, έχει γεννήσει εύλογα ερωτηματικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που δεν ξέρει αν πρέπει να αντιμετωπίσει θετικά ή αρνητικά το διαχωρισμό της υπόθεσης μεταξύ των πανεπιστημίων, που αφορά στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Σημειώνεται ότι στο Π.Θ. έχουν βγει σε διαθεσιμότητα από τα τέλη Νοεμβρίου, συνολικά 22 διοικητικοί υπάλληλοι.

Η αγωνία τους εντείνεται, καθώς ενδεχόμενη δικαίωση από το ΣτΕ του Π.Θ., που υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για να ένα ελλειμματικό σε αριθμό υπαλλήλων πανεπιστήμιο, θα διασφαλίσει και τις θέσεις του προσωπικού.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα περιμένουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου για ενδοϊδρυματική απορρόφησή τους σε θέσεις διδακτόρων ΙΔΑΧ.

Απογραφή καθηγητών

Στο μεταξύ, αλλαγές προβλέπονται από τον ερχόμενο Απρίλιο στις διαδικασίες εκλογής ή εξέλιξης των καθηγητών στα ΑΕΙ.

Στο πλαίσιο αυτό, με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, οι καθηγητές των ιδρυμάτων και ως εκ τούτου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καλούνται να απογραφτούν έως το τέλος Φεβρουαρίου σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, οι καθηγητές, είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου, στην ηλεκτρονική καταχώριση των ατομικών τους στοιχείων στη βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί (https://apella.minedu.gov.gr).

Μαζί με τα στοιχεία τους καλούνται να αναρτήσουν και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Με την ολοκλήρωση της απογραφής το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα συντάξει τα επίσημα μητρώα των καθηγητών και ερευνητών, μέσα από τα οποία θα γίνονται οι διαδικασίες επιλογής και εξέλιξης καθηγητών. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι προκηρύξεις θέσεων καθηγητών Πανεπιστημίου δεν θα μπορούν να εκδίδονται ούτε να δημοσιεύονται στο ΦΕΚ για να αποκτήσουν ισχύ, αν οι υποψηφιότητες δεν υποβάλλονται μέσω του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού πληροφοριακού συστήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου