ΤΟΠΙΚΑ

Ομαλή μετάβαση στο Γυμνάσιο

ομαλή-μετάβαση-στο-γυμνάσιο-506370

Πρωτοβουλίες γνωριμίας αποφοίτων των 16ου – 30ου δημοτικών σχολείων με το 7ο Γυμνάσιο

Δράσεις γνωριμίας των μαθητών της έκτης τάξης των 16ου -30ου δημοτικών σχολείων με το 7ο Γυμνάσιο Βόλου, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ομαλής μετάβασης από το δημοτικό στο γυμνάσιο.

Οι εκπαιδευτικοί της στ’ τάξης των 16ου δημοτικού σχολείου κ. Πολυμέρου Ευανθία και 30ου δημοτικού σχολείου κ. Αλεξίου Παρασκευή προετοίμασαν τους μαθητές τους συναισθηματικά και γνωστικά, μέσα από τη διδασκαλία, οργανώνοντας την αξιολόγηση των μαθητών με μεθόδους που επικρατούν στο γυμνάσιο. Με τον ίδιο τρόπο διαχειρίστηκαν θέματα πειθαρχίας και συνέπειας των μαθητών τους.

Στην οργάνωση των δράσεων υπήρξε συνεργασία με τους διευθυντές των δύο σχολείων κ.κ. Κωνσταντινίδη Φ. και Πασχάλη Δήμου, όπως και με τη σχολική σύμβουλο της 1ης Σχ. Περ. κ. Παντέρα Μαρία.

Οι δράσεις περιελάμβαναν τη φάση της προετοιμασίας: επισκέψεις των παιδιών των δύο σχολείων στο 7ο γυμνάσιο, ξενάγηση στους χώρους, ενημέρωση από υπεύθυνους καθηγητές, τον γυμνασιάρχη κ. Τσαγκλιώτη Τριαντάφυλλο για τα μαθήματα του γυμνασίου, τις απουσίες, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των παιδιών. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν το περιεχόμενο μαθημάτων, όπως η Φυσική αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας, όπως διαδραστικά παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Φυσικής κ. Καραγατσιλή.

Η κ. Σιαμουρδάνη, υποδιευθύντρια του σχολείου, προσφέροντας στους μικρούς μαθητές αναψυκτικά και κεράσματα έδωσε και χρήσιμες πληροφορίες για τη φιλοσοφία και τις αρχές του σχολείου, οδηγίες και απαντήσεις στις ερωτήσεις, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, τις εκδρομές, κλπ. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πλούσια δραστηριότητα των εκπαιδευτικών ομάδων του 7ου Γυμνασίου καθώς και τις πολλές διακρίσεις τόσο της θεατρικής ομάδας όσο κι αυτής της δημιουργικής γραφής.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του έτους οι διευθυντές των δημοτικών, οργάνωσαν μια συνάντηση των γονέων, για να λύσουν απορίες, απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν στη φοίτηση των παιδιών στο γυμνάσιο και την προετοιμασία, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, για την ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου