ΤΟΠΙΚΑ

Οι εξαγγελίες Σπίρτζη για Βόλο

οι-εξαγγελίες-σπίρτζη-για-βόλο-506246

Η χρηματοδότηση της μελέτης για τη συνέχιση του περιφερειακού δρόμου από το ύψος της Αγριάς μέχρι τις Αφέτες, η δημοπράτηση της κατάργηση του S με το έργο της παράκαμψης της Νέας Ιωνίας και η επαναφορά του τρένου στη χάραξη Βόλος-Α’ ΒΙΠΕ- Λατομείο, οι τέσσερις κυκλικοί κόμβοι στον Δήμο Βόλου και ο Περιφερειακός Ζαγοράς, είναι τα τέσσερα έργα που θα παρουσιάσει σήμερα από τον Βόλο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο πουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, βρίσκεται από χθες στην πόλη και σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τα τέσσερα παραπάνω έργα που δρομολογεί η κυβέρνηση στη Μαγνησία.

Χθες αργά το απόγευμα ο κ. Σπίρτζης προήδρευσε σε κομματική σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έγινε αναλυτική ενημέρωση όσον αφορά το «χαρτοφυλάκιο» του ΥΠΟΜΕΔΙ και τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται στη Μαγνησία. Εξάλλου μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα στο θέμα της αξιολόγησης, με τον ΥΠΟΜΕΔΙ να εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί άμεσα, στο πλαίσιο που έχει οριοθετήσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

Το χαρτοφυλάκιο των παρεμβάσεων που θα ανακοινωθούν

Α. Μελέτη Περιφερειακού Αγριά – Αφέτες: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να ανακοινώσει τη χρηματοδότηση μελέτης για τη συνέχιση του περιφερειακού δρόμου από το ύψος της Αγριάς μέχρι τις Αφέτες. Για τη μελέτη, όπως λένε δημοσιογραφικές πηγές, έχει γίνει ήδη η σχετική προεργασία, με το Υπουργείο Υποδομών να ανάβει το πράσινο φως ώστε να εκπονηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Β. Το έργο της παράκαμψης της Νέας Ιωνίας η κατάργηση του λεγόμενου S είναι ιδιαίτερα κρίσιμη διότι συμβάλλει στην ομαλή, συνεχή και εύρυθμη ανάπτυξη του δυτικού τομέα της πόλης, στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και φυσικά στην αναβάθμιση της ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Το έργο περιλαμβάνει την επαναφορά του τρένου στην υπάρχουσα χάραξη Βόλος – Α’ ΒΙΠΕ – Λατομείο, με αναβάθμιση της μετρικής γραμμής.

Γ. Κυκλικοί κόμβοι : Το έργο αφορά στην κατασκευή των τεσσάρων σύγχρονων κυκλικών κόμβων στον Δήμο Βόλου ύψους ενός εκατομμυρίου εξακοσίων χιλιάδων (1.600.000) ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που δημοπρατείται και αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στην ανακούφιση των κυκλοφοριακών θεμάτων της πόλης. Οι κόμβοι αυτοί θα κατασκευαστούν στην περιοχή του Δημαρχείου (Δημητριάδος, Λαμπράκη και Ιάσονος), στο Τελωνείο (Λαμπράκη- Παπαδιαμάντη), στην περιοχή του ΚΤΕΛ (Αθηνών, Λαμπράκη και Σέκερη) και Διμηνίου (Λαρίσης. Δερβενακίων και Μπότσαρη)

Δ. Παράκαμψη Ζαγοράς : Ο κ. Σπίρτζης αναμένεται να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της μελέτης για τη δεύτερη φάση του έργου της παράκαμψης Ζαγοράς, σε συνδυασμό με παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί για το οδικό δίκτυο του Πηλίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου