ΤΟΠΙΚΑ

Συζητήθηκε η προσφυγή Πατσιαντά κατά του Γρηγορίου

συζητήθηκε-η-προσφυγή-πατσιαντά-κατά-505724

Συζητήθηκε χθες στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου η προσφυγή του επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας», Μαργαρίτη Πατσιαντά, κατά του ανεξαρτητοποιημένου δημοτικού συμβούλου, Γιάννη Γρηγορίου, με την οποία ζητείται έκπτωση του κ. Γρηγορίου από το αξίωμα του αιρετού συμβούλου, που κατέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Στη συζήτηση της υπόθεσης, ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Γρηγορίου επισήμανε στο προεδρείο ότι σε καμία περίπτωση ο κ. Γρηγορίου δεν εμπίπτει στο ασυμβίβαστο. Επικαλούμενος καλλικρατικό νόμο, υπογράμμισε ότι «ούτε εργολάβος δημοσίων έργων είναι, ούτε προμηθευτής, ούτε κάποια δημόσια υπηρεσία ή έργο καλύπτει», ενώ εξέθεσε και νομικά θέματα.

Ο κ. Γρηγορίου υποστήριξε ότι ο κ. Πατσιαντάς ήρθε σε ρήξη με όλους τους δημοτικούς συμβούλους, καθώς ήθελε να περάσει την δική του κομματική γραμμή. «Εγώ δεν μπορώ να πειθαρχήσω σε αυτή, καθώς η ιδιότητά μου ως πρόεδρος της Εστίασης και μέλους της ΟΕΒΕΜ δεν μου το επιτρέπει να είμαι υποχείριο κανενός κ. Πατσιαντά».

Από την πλευρά του ο κ. Πατσιαντάς, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, υποστήριξε ότι

«ο κ. Γρηγορίου έχει συναλλαγή με τον δήμο, δηλαδή, έχει μισθώσει πριν ακόμη την εκλογή του ως δημοτικού συμβούλου ακίνητο από τον Δήμο, το Αχίλλειο, στην παραλία του Βόλου και το ετήσιο μίσθωμα είναι 36.000 ευρώ, δηλαδή πολύ μεγαλύτερο από το όριο των 5.000 ευρώ, που θέτει ο νόμος».

Επομένως, μπαίνει θέμα ασυμβίβαστου ως προς την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, από το γεγονός ότι είναι μισθωτής ενός τέτοιου ακινήτου με τόσο υψηλό μίσθωμα, συμπλήρωσε και ζήτησε από το δικαστήριο έκπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γρηγορίου κατέβηκε στις εκλογές με την παράταξη του κ. Πατσιαντά και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου