ΤΟΠΙΚΑ

Το δώρο μαθητών Ρομά του Βόλου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

το-δώρο-μαθητών-ρομά-του-βόλου-στον-πρό-504789

Μια μακέτα θα προσφέρουν ως δώρο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι μαθητές Ρομά από το Βόλο στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, που εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Ρομά. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο και αποτελεί σημαντική στιγμή για τους «Ρομαλέους», οι οποίοι είναι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με όνειρα και στόχους για το μέλλον.

Τη μακέτα δημιούργησαν οι: Βασίλης Διαμαντής, Βασίλης Μουχαρεμάϊ, Παναγιώτης Μελέτης, Αντώνης Ζαφειρόπουλος, Αριστέα Ασημάκη, Στέλιος Καρακώστας, Αθανάσιος Καρακώστας, Αργύρης Ράμμος, Βασίλης Ζαρίφης, Βασίλης Τάσσιος και Νίκος Ασημάκης, με μεράκι, φαντασία και απλά υλικά.

Οι «Ρομαλέοι» δημιούργησαν επί της ουσίας μακέτα εμπνευσμένη από τη ζωή των Ρομά, χρησιμοποιώντας χαρτί, πυλό, αλλά και μικρά κομμάτια ύφασμα, προκειμένου να αποδώσουν με ρεαλιστική διάθεση το θέμα.

Η παραπάνω δράση και τα εκπαιδευτικά βήματα προόδου που συντελούνται στο πεδίο της επιμόρφωσης των νέων και ενηλίκων Ρομά, είναι καρπός της αγαστής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Μητρόπολης Δημητριάδος, του Δήμου Βόλου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, θα παραβρεθούν, σημειωτέον, στη σημερινή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είναι σημαντικό ότι αναγνωρίζεται η εκπαιδευτική προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά» όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ιουλία Τριανταφύλλου, συντονίστρια δράσεων του Κέντρου Στήριξης Ρομά Αλιβερίου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, η οποία τονίζει παράλληλα ότι οι «Ρομαλέοι» είναι πολύ χαρούμενοι για τη σημερινή συνάντηση με τον πρώτο πολίτη της χώρας.

Οι μαθητές Ρομά θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να ξεναγηθούν σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους με νέες εικόνες και σημαντικές πληροφορίες.

Ο σταθερά αυξανόμενος αριθμός Ρομά μαθητών σε δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της πόλης, συνιστά ισχυρό τεκμήριο, ενάντια σε στερεότυπα ετών. Επιπλέον, η Μητρόπολη Δημητριάδος έχει εκπονήσει και θα υλοποιήσει από τη νέα σχολική χρονιά, τριετές πρόγραμμα δράσεων και κοινωνικών παρεμβάσεων που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και γονείς Ρομά, διευρύνοντας και ενισχύοντας τις προσπάθειες που αναπτύσσονται.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου