ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αλ. Μεικόπουλος για την έλλειψη κτηνιάτρων στη Μαγνησία

ο-αλ-μεικόπουλος-για-την-έλλειψη-κτηνι-504547

Την ανάγκη στελέχωσης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων με κτηνιατρικό και λοιπό τεχνικό προσωπικό επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε στα αρμόδια υπουργεία ο βουλευτής το ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεικόπουλος.

Όπως τονίζει ο κ. Μεικόπουλος, σήμερα, στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων υπηρετούν 5 κτηνίατροι, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με ένα τεράστιο εύρος αρμοδιοτήτων ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν και τον κρεοσκοπικό έλεγχο 3 σφαγείων στην περιοχή της ηπειρωτικής Μαγνησίας, στον Αλμυρό, στην Αναύρα και στον Βόλο, ενός στην περιοχή της Αλοννήσου κι ενός στην Σκόπελο, τα οποία κατά την λειτουργία τους απαιτούν την παρουσία κτηνιάτρου. Επιπλέον, καλούνται να ανταποκριθούν σε έκτακτες Υπηρεσιακές ανάγκες που διαρκώς προκύπτουν (διατροφικά σκάνδαλα, κρούσματα καταρροϊκού, εμφάνιση λύσσας κλπ).

«Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κτηνιατρικού προσωπικού, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται αντιληπτό ότι αδυνατεί να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στον όγκο των καθηκόντων του, πράγμα που ενέχει κινδύνους για την δημόσια υγεία, την υγεία του ζωικού κεφαλαίου αλλά και επιφέρει οικονομικές επιπτώσεις στους κτηνοτρόφους της περιοχής (οικονομικές ενισχύσεις). Η κατάσταση μάλιστα αναμένεται να επιδεινωθεί, δεδομένης της επικείμενης λήξης της απόσπασης της 1 εκ των 5 κτηνιάτρων τον Ιούνιο του 2015 και ζητά να αναληφθεί πρωτοβουλία προκειμένου να στελεχωθεί η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων με κτηνιατρικό και λοιπό τεχνικό προσωπικό, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματική η λειτουργία της;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου