ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει η Αγία Παρασκευή σήμερα Δευτέρα στον Βόλο

πανηγυρίζει-η-αγία-παρασκευή-σήμερα-δ-504021

Στο επίκεντρο του θρησκευτικού ενδιαφέροντος η Αγία Παρασκευή Βόλου

Την μνήμη της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου εορτάζει η Εκκλησία σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Μητρόπολη Δημητριάδος είναι ο φερώνυμος ναός του Βόλου, όπου χθες, παραμονή της εορτής, στις 19:30 εψάλη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μεταδόθηκε απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και από το κανάλι της Μητρόπολης στο youtube.

Στις 10 το βράδυ ξεκίνησε αγρυπνία, η οποία απέλυσε στη 1 μετά τα μεσάνυκτα.

Σήμερα θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσύγκελου. Στις 19:30 θα τελεστούν ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση της Αγίας, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου.

Την μνήμη της Αγίας Παρασκευής πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι ναοί: Αγίας Παρασκευής Νέας Αγχιάλου (παρεκκλήσιο Αγίου Γεωργίου), Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας, Αγίας Παρασκευής Ζαγοράς, Αγίας Παρασκευής Δράκειας, Αγίας Παρασκευής Καλαμακίου Αγιάς, Αγίας Παρασκευής Σούρπης και Αγίας Παρασκευής Κοκκωτών.

Στο ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Αγχιάλου (παρεκκλήσιο Αγίου Γεωργίου) τελέστηκε χθες ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και κήρυγμα. Σήμερα θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία. Της πανηγύρεως θα προεξάρχει ο π. Αθανάσιος Μακαντάσης, ο οποίος θα μιλήσει.

Στην Αγία Παρασκευή Τσαγκαράδας τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσύγκελου και σήμερα θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη Σεβαστιανού Ζερβού, αρχιερατικού επιτρόπου Κισσού, ο οποίος θα μιλήσει.

Στην Αγία Παρασκευή Ζαγοράς χθες τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου και σήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στην Αγία Παρασκευή Δράκειας τελέστηκε χθες ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Καρδατζή και σήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στην Αγία Παρασκευή Καλαμακίου Αγιάς τελέστηκε χθες ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Νικοδήμου Αγαθονίκου και σήμερα θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του π. Αθανασίου Μακρή, αρχιερατικού επιτρόπου Αγιάς.

Στην Αγία Παρασκευή Σούρπης τελέστηκε χθες ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κοντακτσή και σήμερα θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Γιαννιού.

Στην Αγία Παρασκευή Κοκκωτών τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Υφαντίδη, ηγουμένου της μονής Παναγίας Ανω Ξενιάς. Σήμερα θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του π. Ιωάννου Παππά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου