ΤΟΠΙΚΑ

Πυρκαγιά στη Χαλυβουργία στη Β’ ΒΙ.ΠΕ

πυρκαγιά-στη-χαλυβουργία-στη-β-βι-πε-503940

Φωτιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στις 14:30 στη Χαλυβουργία στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από εξωτερικό χώρο του εργοστασίου σε πρώτη ύλη που προοριζόταν για καύση και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙ.ΠΕ και του Βόλου. Πάνω από το εργοστάσιο υπήρχαν μεγάλα σύννεφα καπνού που προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση σε διερχόμενους οδηγούς.

Αμεσα κινητοποιήθηκε η ομάδα πυρόσβεσης του εργοστασίου, ενώ στο σημείο έσπευσε για βοήθεια δύναμη πυρόσβεσης αποτελούμενη από 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, οι οποίοι ξεκίνησαν άμεσα τις ρίψεις νερού και μέσα σε σχεδόν μισή ώρα είχαν θέσει τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Η πυρκαγιά κατασβήστηκε πλήρως στις 19:45 με την αποκάθαρση. Το Ανακριτικό συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσής της.

Επισημαίνεται ότι παράλληλα με το προαναφερόμενο περιστατικό, εκδηλώθηκε πυρκαγιά και σε ξηρά χόρτα στο Φυτόκο. Η φωτιά, που ήταν μικρής έκτασης και κατασβήστηκε γρήγορα, κατέστρεψε ξερά χόρτα σε έκταση μισού στρέμματος από τέσσερις πυροσβέστες που επιχειρούσαν με δύο οχήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου