ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν την Τρίτη οι εκπτώσεις

ξεκινούν-την-τρίτη-οι-εκπτώσεις-50380

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2013 θα αρχίσουν την Τρίτη 15 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εφιστά την προσοχή των εμπόρων για τα εξής:

* Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
* Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
* Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.
* Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι βαρύτατες και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους, τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου.

Ειδικότερα:

Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) μέχρι εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

«Ευελπιστούμε ότι οι εφετινές εκπτώσεις θα είναι μία παράταση της κίνησης της εορταστικής περιόδου έστω και με τον μειωμένο τζίρο του 2012, ενώ σύμφωνα με την πορεία του εμπορίου εκτιμάται ότι η μειωμένη κατανάλωση της τάξης του 18% θα μας ακολουθήσει και κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων του 2013.

Καλούμε τους Έλληνες καταναλωτές να εμπιστευθούν τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες παλεύουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες, να διατηρηθούν ανοικτές και να διατηρήσουν θέσεις εργασίας», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Φορτοεκφόρτωση

Από τις 15 Ιανουαρίου θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η Κανονιστική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που αφορά στις ώρες φορτοεκφόρτωσης των εμπορευμάτων στις κεντρικές οδούς όπου απαγορεύεται η στάθμευση. Σύμφωνα με την απόφαση, οι ώρες που επιτρέπεται να γίνονται οι παραλαβές – παραδόσεις των εμπορευμάτων είναι από 21:30 έως 09:00 και από 14:30 έως 17:00 από Δευτέρα έως και Σάββατο.

Οι φορτοεκφορτώσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται αποκλειστικά με οχήματα μέγιστου βάρους 3 τόνων.

Οι έμποροι καλούνται από το Σύλλογό τους να προβούν στις απαραίτητες συνεννοήσεις με τις μεταφορικές εταιρίες που συνεργάζονται προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου