ΤΟΠΙΚΑ

Απαντούν με αγωγές για τα δεδουλευμένα

απαντούν-με-αγωγές-για-τα-δεδουλευμέν-851206

Με προσφυγές στα δικαστήρια ενάντια στην ΜΕΛΚΑ και την ΕΥΔΕ Κάρλας προειδοποιούν τώρα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του εργοταξίου.

Κόκκινο πανί για αυτούς οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας και τα στελέχη της ΕΥΔΕ Κάρλας που θεωρούν ότι τους εμπαίζουν όλο αυτό το διάστημα. Το ποτήρι για τους εργαζόμενους ξεχείλισε στην προχθεσινή σύσκεψη και από εκεί και πέρα όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.
Χθες ο εκπρόσωπος της επιτροπής εργαζομένων και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Μαγνησίας Βάϊος Λαγοδόντης, συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση. Το προσωπικό του εργοταξίου ομονόησε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα υποβολής μηνύσεων τόσο κατά της εταιρείας όσο και της ΕΥΔΕ Κάρλας.
«Τόσο καιρό μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Αυτό φάνηκε και στη σύσκεψη ενώπιον του Υπουργού που δικαίως ενοχλήθηκε με τις υπηρεσίες αλλά και με όλους αυτούς που υποτίθεται επιβλέπουν το έργο αλλά τελικά δεν ήταν σε θέση να πούνε με σαφήνεια τι ακριβώς συμβαίνει» υπογράμμισε στον «Ταχυδρόμο» ο κ. Λαγοδόντης.
Οι εργαζόμενοι περιμένουν εδώ και έξι μήνες να πληρωθούν. Κάθε φορά εισπράττουν δεσμεύσεις που τελικά παραμένουν γράμμα κενό. Σύμφωνα με τις τελευταίες δεσμεύσεις, υποτίθεται ότι μέχρι αύριο Παρασκευή, θα τους καταβληθούν 20.000 ευρώ συνολικά και ότι τα υπόλοιπα 38.000 ευρώ (από το συνολικό ποσό των 58.000 ευρώ) θα καταβληθεί μόλις προωθηθούν οι καταστάσεις με τις αποδοχές των εργαζομένων. «Εμείς από τον Ιούνιο έχουμε καταθέσει όχληση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, όμως από τη μία η εταιρεία και από την άλλη οι υπηρεσίες, μας έχουν μπερδέψει με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε επ’ ακριβώς τι γίνεται με τα δεδουλευμένα μας», σημειώνει δεικτικά ο κ. Λαγοδόντης.
Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης, καταγγέλλει «αποκλεισμό» των βουλευτών της αντιπολίτευσης από τη σύσκεψη που έγινε για το έργο. «Δυστυχώς, η παραμικρή θετική εξέλιξη δεν σημειώθηκε στην προχθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών για το έργο του Περιφερειακού. Αμέτοχος ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης παρακολούθησε εταιρία και εργαζόμενους να διαπληκτίζονται, δείχνοντας για άλλη μία φορά την αδυναμία της κυβέρνησης που εκπροσωπεί να δώσει λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα» τονίζει ο κ. Μαρκάκης που καταγγέλλει την Κυβέρνηση για «ανικανότητα» και συνεχίζοντας προσθέτει « Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βαδίζοντας αποτελεσματικά στα χνάρια των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, εξακολουθεί να αφήνει το έργο να παρουσιάζει τα ίδια… συμπτώματα.
Δεν μπορούμε εξάλλου, παρά να καταγγείλουμε το γεγονός του παντελούς αποκλεισμού μας από την προχθεσινή σύσκεψη, στην οποία κλήθηκαν μόνο οι… ημέτεροι και αρεστοί, προφανώς, στον Υφυπουργό, βουλευτές και όχι μόνο, αφού είδαμε και το παράδοξο να παραβρίσκονται ακόμη και… υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά όχι η αντιπολίτευση. Σύντομα ο κ. Μαγκριώτης θα πρέπει να απολογηθεί γι’ αυτή του στην στάση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου