ΤΟΠΙΚΑ

«Θα παραμείνω ουδέτερος στις εκλογές»

θα-παραμείνω-ουδέτερος-στις-εκλογές-851206

Με αιχμές κατά πάντων έβαλε τίτλους τέλους στην πολιτική του σταδιοδρομία ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο.
Ο Αλέκος Βούλγαρης καταφέρθηκε εναντίον μερίδας των τοπικών ΜΜΕ που αποδύθηκαν, όπως είπε, αρκετές φορές «σε σκληρή και άδικη κριτική που πολλές φορές, όπως τόνισε, άγγιζε τα όρια ενός καλοστημένου και προδιαγεγραμμένου σχεδίου με σκοπό να πλήξουν και να φθείρουν το πρόσωπο του Δημάρχου», αλλά και κατά στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Ξεκίνησε, είπε ο κ. Βούλγαρης, μία προσπάθεια φθοράς, από την αρχή σχεδόν της θητείας μου, ακόμη και από ανθρώπους του πολιτικού μου χώρου. Ο Δήμαρχος δεν δίστασε να κάνει ακόμη και την αυτοκριτική του. Πληρώνω, είπε, τα λάθη των δικών μου επιλογών σε πρόσωπα που από την αρχή της πολιτικής μου σταδιοδρομίας είχα εμπιστευθεί και τα οποία στο τοπικό ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησαν, όπως σημείωσε, στην πολιτική μου απαξίωση. Απαντώντας σε ερώτηση ποιους «φωτογραφίζει» ως υπαίτιους, κατονόμασε τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργο Φώτη και Σούλα Βακουφτσή, καθώς και το μέλος της Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας και δημοτικό σύμβουλο Παντελή Πελεκάνο. Πρόσωπα τα οποία σημειωτέον ήταν δίπλα στο σημερινό Δήμαρχο Βόλου από την περίοδο που ο Αλέκος Βούλγαρης ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία (1996 – 2004). Ακόμη ο Αλέκος Βούλγαρης αναφέρθηκε και στο ρόλο που διαδραμάτισε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Παπασμύρης, που αμέσως μετά την αποπομπή του από το Δήμο σε τηλεοπτική συνέντευξη είχε προαναγγείλει ήδη από το Μάιο του 2009 την υποψηφιότητα του Π. Σκοτινιώτη. Είναι γνωστή, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, η στενή φιλική σχέση με την οποία συνδέεται ο κ. Παπασμύρης με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ Θαν. Τσούρα, αφήνοντας έτσι αιχμές για μία προειλημμένη απόφαση.
Ο Δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε ακόμη και στη δημοσκόπηση που διενήργησε το ΠΑΣΟΚ μέσα στο καλοκαίρι για να διαπιστώσει την εκλογική αποδοχή των υποψηφίων του κόμματος στο Βόλο. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ τα ποσοστά δημοτικότητας, όπως είπε ο Δήμαρχος Βόλου, ήταν Πιτσιώρης 24%, Σκοτινιώτης 21,5% και Βούλγαρης 20%. Τα ποσοστά αυτά, όπως πρόσθεσε, δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά τους, τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο.
Ο Δήμαρχος άφησε ακόμη αιχμές και για συνεργάτες του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι διαφύλαξε το κύρος και την προσωπικότητά τους, όταν κάποιοι από αυτούς δεν έκαναν το ίδιο για το πρόσωπο του Δημάρχου.
Συνεχίζοντας ο Αλέκος Βούλγαρης, είπε ότι αποχωρεί από την πολιτική όχι με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά αναγκαίες όπως διευκρίνισε, για τον εαυτό του και την οικογένειά του.
Εάν ήμουν ή όχι καλός Δήμαρχος, συνέχισε ο Αλέκος Βούλγαρης, θα αποδειχθεί για όλους εκείνους που με πολέμησαν στις εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά και στο έργο που πρέπει να υλοποιηθεί, κάνοντας μάλιστα αναφορά ότι σήμερα τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα δίνουν αγώνα επιβίωσης και σε αυτόν τον αγώνα, όπως είπε, η νέα δημοτική Αρχή θα πρέπει να σταθεί αλληλέγγυη.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Δήμαρχος Βόλου είπε ακόμη ότι αντάρτης δεν θα γίνει ποτέ, καθώς τιμά, όπως τόνισε, τον πολιτικό του χώρο», ενώ για τη στάση που θα τηρήσει κατά την περίοδο των εκλογών δεν άνοιξε τα χαρτιά του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι θέλει να μείνει ουδέτερος.
Ο Αλέκος Βούλγαρης κλείνοντας αναφέρθηκε σε μία σειρά έργων δράσεων, έτσι όπως αυτές δρομολογήθηκαν επί των ημερών του στο Δήμο Βόλου. Ειδικότερα χαρακτήρισε πρωτοποριακό το έργο υποδομής που πραγματοποιήθηκε, με τα όποια λάθη και παραλείψεις και που βάζει, όπως κατέληξε, τα θεμέλια για το Αύριο της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου