ΤΟΠΙΚΑ

Επιστολή Αλ. Μεϊκόπουλου σε Κώστα Αγοραστό για τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις

επιστολή-αλ-μεϊκόπουλου-σε-κώστα-αγορ-502323

Επιστολή στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τη στήριξη των υφιστάμενων και υπό σύσταση φορέων Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) απέστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Οπως επισημαίνει ο βουλευτής, οι δράσεις προβλέπουν στην ενίσχυση επενδύσεων που αφορούν ευρεία επιλογή κλάδων της μεταποίησης, των κατασκευών, των δημιουργικών βιομηχανιών, του περιβάλλοντος, της πληροφορικής καθώς και υπηρεσιών.

«Πρόκειται για εξασφαλισμένο χρηματοδοτικό κονδύλι που θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των συνεταιριστικών σχημάτων και την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας», τονίζει συνεχίζοντας ο Αλ. Μεϊκόπουλος και ζητά από την περιφέρεια να στηρίξει τα συνεταιριστικά σχήματα που βασίζονται στην παραγωγή, μεταποίηση και πώληση τοπικών προϊόντων και στηρίζουν σε σημαντικό βαθμό την τοπική οικονομία.

Επισημαίνει επίσης ότι σχετικές δράσεις έχουν προκηρυχθεί ήδη από τις Περιφέρειες Κεντρική και Δυτικής Μακεδονίας, στην Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα, καθώς και στην Πελοπόννησο και καλεί την περιφέρεια Θεσσαλίας να πράξει το ίδιο, αναφέροντας πως «οι επενδυτικές ενισχύσεις αφορούν επενδύσεις σε ενσώματα, άυλα στοιχεία ενεργητικού και λειτουργικές δαπάνες όπως ενίσχυση μισθολογικού κόστους, εκπαίδευσης προσωπικού, αμοιβών υποστηρικτικών υπηρεσιών και δαπανών προβολής και δικτύωσης χορηγείται δυνάμει των διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 1407/2013 της EE» και ότι ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 2.000.000€ και κατανέμεται ανά κατηγορία φορέων Κ.ΑΛ.Ο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου