ΤΟΠΙΚΑ

Νέο περιστατικό κρίσης πανικού στο 5ο ΓΕΛ Βόλου

νέο-περιστατικό-κρίσης-πανικού-στο-5ο-γ-502306

Μαθητής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο – Εβδομο επεισόδιο με υποψήφιο στις πανελλήνιες

Και νέο περιστατικό κρίσης πανικού σε μαθητή – υποψήφιο, κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων σημειώθηκε χθες το πρωί, στο εξεταστικό κέντρο που λειτουργεί στο 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Πρόκειται για το έβδομο περιστατικό υποψηφίου που έπαθε κρίση πανικού και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Δεν έχουν τέλος στις πανελλαδικές φέτος, τα κρούσματα των μαθητών που καταρρέουν στις αίθουσες υπό την πίεση της εξέτασης.

Χθες το πρωί ήταν ένας υποψήφιος στο 5ο ΓΕΛ Βόλου, που έπαθε κρίση πανικού και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια και να πάρει ιατρική γνωμάτευση για να μπορέσει να εξεταστεί στις επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις.

Είναι το έβδομο κρούσμα μέσα σε τέσσερις ημέρες πανελλαδικών. Διπλό κρούσμα είχε σημειωθεί τη δεύτερη ημέρα των πανελληνίων εξετάσεων. Τότε ένα αγόρι στο εξεταστικό κέντρο που λειτουργεί στο 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου και ένα κορίτσι στο εξεταστικό κέντρο του 1ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, κατέρρευσαν μέσα στην αίθουσα.

Την περασμένη Παρασκευή, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δέχθηκαν τέσσερις διαφορετικές κλήσεις για τη διακομιδή μαθητών στο Νοσοκομείο. Στο εξεταστικό κέντρο στο 2ο ΓΕΛ Βόλου, μία μαθήτρια που δίνει δεύτερη χρονιά πανελλήνιες εξετάσεις και άλλη μία υποψήφια, δεν άντεξαν. Η πρώτη λιποθύμησε στο θρανίο, η δεύτερη έκανε εμετό από την πίεση της εξέτασης. Ενας ακόμη μαθητής έχασε τις αισθήσεις του στο εξεταστικό κέντρο του 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου και ένας στο εξεταστικό κέντρο Ν. Αγχιάλου.

Χθες, από το σύνολο των 1.476 υποψηφίων εξετάσεις έδωσαν οι 1.434 (42 απόντες). Στα αρχαία από τους 572 έδωσαν εξετάσεις οι 520, στα μαθηματικά θετικής από τους 198 οι 197, στα μαθηματικά τεχνολογικής από τους 168 οι 165 και στα μαθηματικά τεχνολογικής ΙΙ από τους 538 έδωσαν οι 522.

Βατά και αναμενόμενα

Σε γενικές γραμμές τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά χαρακτηρίστηκαν βατά.

Αναμενόμενα χαρακτηρίστηκαν τα θέματα στα Μαθηματικά. Τα δύο μαθήματα θεωρούνται βαρόμετρο για τη διαμόρφωση των βάσεων, για τις οποίες η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή και πτωτικά δεδομένης της δυσκολίας των θεμάτων στα μαθήματα που έχουν εξεταστεί έως σήμερα.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν αύριο, Τετάρτη με τα μαθήματα Λατινικά Θεωρητικής, Χημεία Θετικής, Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον Τεχνολογικής.

Την ερχόμενη Παρασκευή 29/5 οι υποψήφιοι θα δώσουν Ιστορία Θεωρητικής, Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής και οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2/6 με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Μάθημα Επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου