ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργείο του Alpha στο Πήλιο

συνεργείο-του-alpha-στο-πήλιο-50157

Οδοιπορικό στις ομορφιές και τα χωριά του Πηλίου επιχειρεί τηλεοπτικό συνεργείο του Alpha, προβάλλοντας σε απευθείας σύνδεση με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και σε εκπομπές του καναλιού, εικόνες που καταγράφουν την καθημερινότητα.

Η αποστολή του Alpha ανά την Ελλάδα έκανε ολιγοήμερη στάση στη Μαγνησία, με ένα οδοιπορικό που χαρακτηρίζεται από εναλλαγές εικόνων, τοπικές γεύσεις και άρωμα φιλοξενίας. Στην προχθεσινή απευθείας σύνδεση με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι τηλεθεατές πήραν μια γεύση από τη γαστρονομία της περιοχής, τα τσιπουράδικα, τα χαμόγελα των ντόπιων και το θερμό καλωσόρισμα κάθε επισκέπτη.

Καθοριστική για τη φιλοξενία του τηλεοπτικού συνεργείου, η συνδρομή της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, που στηρίζει την προσπάθεια, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ευρύτερη προβολή της περιοχής. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιώργο Γρηγοριάδη, ο οποίος ανέφερε ότι «προβάλλουμε την τουριστική κίνηση, την καθημερινότητα των κατοίκων, όσο είναι δυνατόν. Δεν επικεντρωνόμαστε μόνο σε ξενοδόχους και εστιάτορες, αλλά και σε αγρότες, σε κτηνοτρόφους, σε ψαράδες και στις ομορφιές του κάθε τόπου».

Γνώστης και λάτρης της περιοχής, υπογράμμισε ότι «το Πήλιο θα κερδίσει φέτος το στοίχημα του τουρισμού για τρεις βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η περιοχή είναι πανέμορφη, έτσι κι αλλιώς, συνδυάζει βουνό και θάλασσα, δεν χρειάζεται να πάρεις μεταφορικό μέσο για να φτάσει κανείς μέχρι εδώ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το τρίτο είναι πως είναι προορισμός για Ελληνες. Τα καταλύματα είναι μικρά και σε συνδυασμό με τις φθηνότερες τιμές που θα βρει ο επισκέπτης στο Πήλιο, όπως πληροφορούμαι από τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων, το καθιστούν καλό προορισμό».

Στη διάρκεια της παραμονής στο Πήλιο, η ομάδα καλύπτει μια μεγάλη ακτίνα από το λιμάνι και τα τσιπουράδικα του Βόλου μέχρι τα χωριά που κοσμούν τον ορεινό όγκο, ενώ αύριο Δευτέρα θα μεταβούν στη Σκιάθο και τα υπόλοιπα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις άριστες, με τον κ. Γρηγοριάδη να επισημαίνει ότι η φιλόξενη διάθεση των κατοίκων, οι τοπικές γεύσεις και τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα, προσελκύουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη, που επιθυμεί να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου