ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποιητική κίνηση ενόψει Πάσχα

ικανοποιητική-κίνηση-ενόψει-πάσχα-501254

Ευοίωνα είναι τα δεδομένα που καταγράφονται στις κρατήσεις των τουριστικών καταλυμάτων ενόψει Πάσχα, με τα ποσοστά των κρατήσεων να αγγίζουν το 90% σε Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα, και το 65% στις υπόλοιπες περιοχές. Η εικόνα που καταγράφεται μέχρι στιγμής θεωρείται ευοίωνη σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, ενώ όπως εκτιμούν αρκετοί ξενοδόχοι, αναμένεται να υπάρξουν αφίξεις της τελευταίας στιγμής, οι οποίες θα συμβάλουν στην περαιτέρω αύξηση των δεικτών πληρότητας στα ξενοδοχεία της περιοχής μας, στη διάρκεια του τριημέρου του Πάσχα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το Πήλιο είναι αγαπημένος προορισμός για πολλούς φίλους των εκδρομών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, πολλοί Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς το επισκέπτονται την περίοδο του Πάσχα, αλλά και σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών επιλέγει την τριήμερη διαμονή, ενώ όπως υπενθυμίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της περιοχής μας, οι τιμές των καταλυμάτων παραμένουν οι ίδιες, από το 2010, λαμβανομένης υπόψη της περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Παράλληλα ο κ. Ζαφείρης υπογραμμίζει ότι το Πήλιο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, στην καρδιά της Ελλάδας, έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες για την προβολή του, ενώ αναπτύσσονται, στο μεταξύ, εναλλακτικές προτάσεις προσέλκυσης επισκεπτών, με στόχο τη γνωριμία τους με τη φύση του Πηλίου, τις ειδυλλιακές διαδρομές και τα μονοπάτια. «Το Πήλιο δεν στερείται αναγνωρισιμότητας, τουλάχιστον από τους Έλληνες. Το Πήλιο στερείται χρηματικής ικανότητας των επισκεπτών του», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων εκτιμά ότι θα λειτουργήσει υπέρ της Μαγνησίας το άνοιγμα των Τεμπών, διότι καθίσταται πιο σύντομη η διαδρομή των Βαλκάνιων και των Βορειοελλαδιτών φίλων του Πηλίου, και κατά συνέπεια εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Βόρεια Ελλάδα.

Στο μεταξύ, θετικά είναι τα δεδομένα της επερχόμενης θερινής περιόδου, και όπως υπογραμμίζει ο κ. Ζαφείρης, η καλοκαιρινή σεζόν θα εξελιχθεί θετικά, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, μηδέ εξαιρουμένων των ξενοδόχων, οι ελπίδες για μεγαλύτερη κίνηση εναποτίθενται στις αργίες και τη διάρκεια της θερινής σεζόν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες τους οικονομικούς «σκοπέλους» που καθιστούν δύσκολη την καθημερινότητά τους, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου