ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς λαϊκή αγορά την Πέμπτη

χωρίς-λαϊκή-αγορά-την-πέμπτη-501228

Δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη η λαϊκή στη Νέα Ιωνία καθώς ο Σύλλογος Πωλητών – Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Μαγνησίας μετέχει στην πανελλαδική απεργία – διαδήλωση που διοργανώνεται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση ταμειακών μηχανών.

Τελεσίγραφο δίνουν στο Υπουργείο με την αυριανή τους κινητοποίηση οι πωλητές οπωροκηπευτικών λαϊκών αγορών ώστε να βρεθεί λύση στο ζήτημα τοποθέτησης ταμειακών μηχανών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αποφασισμένοι να παραδώσουν τις άδειές τους και να συνεχίσουν να εργάζονται έστω και παράνομα.

Η αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει και στον κλάδο τους την έκδοση αποδείξεων με την τοποθέτηση ταμειακών μηχανών εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή, με τους πωλητές να κάνουν λόγο για δυσβάσταχτα μέτρα – ταφόπλακα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Χθες οι πωλητές της Μαγνησίας ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης, ενώ πούλμαν θα ξεκινήσουν στις 6.00 το πρωί της ίδιας μέρας από την πλατεία των Αγίων Αναργύρων.

Εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Πωλητών – Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Μαγνησίας επίσης επισκέφτηκαν χθες και τον αντινομάρχη ελέγχων Βαγγέλη Ζαχαρόπουλο και του παρέδωσαν ψήφισμα που έχει κατατεθεί και στο Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο διαμηνύουν την απόφασή τους να μην κάνουν πίσω στην άρνησή τους να τοποθετήσουν ταμειακές, προτείνοντας και σειρά λύσεων.

Οι παραγωγοί στο ψήφισμα κάνουν λόγο για 11 σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν από την επιβολή του μέτρου και αφορούν μεταξύ άλλων στο κατά πόσο μπορούν να φέρουν εμπορική ιδιότητα οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών ώστε να τοποθετήσουν ταμειακές μηχανές, ενώ αναφέρουν ότι υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες αγοράς και χρήσης των ταμειακών.

Αίτημα είναι να δοθεί τρίμηνη αναβολή για τις ταμειακές μηχανές και μέσα από τη διαβούλευση -όπως τονίζουν- να βρεθεί η λύση. Πάντως οι παραγωγοί προτείνουν τα χρήματα που θα κοστίσουν οι ταμειακές μηχανές στους παραγωγούς να αποδοθούν ως έκτακτη εισφορά από όλους, αλλά και να δώσουν το διπλάσιο της εφάπαξ εισφοράς του φόρου και να το εισπράξουν από 1 Ιανουαρίου του 2011 σε δόσεις κάθε τρίμηνο.

«Δεν έχει νόημα να δουλεύουμε με ταμειακές, θα αφανιστούμε αργά ή γρήγορα. Θα παραδώσουμε τις άδειές μας και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι. Και ας είμαστε τυπικά, αν το θέλετε, παράνομοι» αναφέρει ο κ. Τσακανίκας, σημειώνοντας ότι το μέτρο θα είναι η αρχή του τέλους για τους 250 παραγωγούς της Μαγνησίας.

Μετατόπιση λαϊκών αγορών στη Νέα Ιωνία
Ο δήμος Νέας Ιωνίας ανακοινώνει ότι οι λαϊκές αγορές της Δευτέρας και της Πέμπτης (υπενθυμίζεται ότι αυτή αύριο Πέμπτη δεν θα λειτουργήσει λαϊκή) θα λειτουργήσουν από 1 Οκτωβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου ως εξής:

Λαϊκή αγορά Δευτέρας
-Οπωροκηπευτικά: Στην οδό Ευφραιμίδου από Αναπαύσεως ως Μαγνησίας.
-Ένδυση –υπόδηση: Στην οδό Θειρών από Σινώπης ως Παρασκευοπούλου.
 

Λαϊκή αγορά Πέμπτης
-Οπωροκηπευτικά: Στην οδό Κυρίλλου από Ελ. Βενιζέλου ως Αγ. Φωτεινής.
-Ένδυση – υπόδηση: Στην οδό Μυτιλήνης (χώρος πάρκινγκ Βαμβακουργίας).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου