ΤΟΠΙΚΑ

Πλιάτσικο στη Βιομηχανική Περιοχή

πλιάτσικο-στη-βιομηχανική-περιοχή-500994

Τον μπελά τους έχουν βρει επαγγελματίες και βιοτέχνες στη Βιομηχανική Περιοχή καθώς πρώτες ύλες και προϊόντα τους βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο διαρρηκτών.

Οι αθίγγανοι έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος… στη Βιομηχανική. Από μέρα σε μέρα πληθαίνουν οι καταγγελίες για πλιάτσικο. Στόχος τους οι βιοτεχνίες σιδήρου. Αρπάζουν από χύμα σίδηρο μέχρι αντλίες και ετοιμοπαράδοτα προϊόντα ανενόχλητοι και μετά τα μοσχοπουλάνε. Τις τελευταίες μέρες εξάλλου φαίνεται να άνοιξε η όρεξή τους και προς ελαιοτριβεία που λειτουργούν στην περιοχή.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο πλέον. Δεν έχουμε άλλη ανοχή. Πρέπει να ληφθούν μέτρα, διότι δεν είναι δυνατόν να δρουν ανενόχλητοι οι αθίγγανοι, καταστρέφοντας τις περιουσίες των άλλων» υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Στάθης Πλαστάρας, μιλώντας στο κεντρικό απογευματινό δελτίο της TRT και αργότερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Πλαστάρα στη Βιομηχανική Περιοχή δεν γίνεται κανένας έλεγχος. Ούτε ποιος εισέρχεται ούτε ποιος αναζητάει και τι. «Έχουμε γίνει ξέφραγο αμπέλι». Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά πρέπει να γίνουν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε ορισμένες μάντρες για να αποδειχτεί ότι έχουμε δίκιο σε όσα καταγγέλλουμε» επισημαίνει ο κ. Πλαστάρας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα με κλοπές υλικών, πρώτων υλών αλλά και προϊόντων που είναι έτοιμα να παραδοθούν στους πελάτες το τελευταίο διάστημα εκδηλώνονται με μεγάλη συχνότητα.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις βιοτέχνες αναγκάστηκαν να στήσουν «καρτέρι» και να πιάσουν επ’ αυτοφώρω τους κλέφτες, με αποτέλεσμα αρκετές υποθέσεις να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Γι’ αυτό και οι θιγόμενοι επιμένουν ότι θα πρέπει αφενός να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών και αφετέρου να γίνουν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ.

«Πρέπει ο ελεγκτικός μηχανισμός των οικονομικών υπηρεσιών να παρέμβει. Δεν είναι δύσκολο να γίνει αυτό. Εάν γίνουν έλεγχοι σε ορισμένες μάντρες και ζητηθούν τιμολόγια θα βγούνε πολλά στη φόρα και θα επιβεβαιωθούν οι υποψίες μας» τόνισε με νόημα ο κ. Πλαστάρας.

Τις επόμενες μέρες μάλιστα η ΟΕΒΕΜ επίσημα θα αποστείλει έγγραφο προς τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, ζητώντας τα αυτονόητα.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου