ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία φοιτητών για τα πάσο

διαμαρτυρία-φοιτητών-για-τα-πάσο-500945

Την αγωνία τους για την μη έκδοση νέων πάσο από τις Γραμματείες των Τμημάτων τους εξέφρασαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν πως η κατάσταση αυτή θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των οικογενειών τους, καθώς θα πρέπει να καταβάλουν εξ ολοκλήρου το αντίτιμο του εισιτηρίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παρ’ όλα αυτά βρήκαν τη λύση σε συνεργασία με την πρυτανεία, η οποία ήρθε σε επαφή με τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ.

Φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισκέφθηκαν χθες το γραφείο του Αντιπρύτανη κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μη έκδοση πάσο, τόσο στους πρωτοετείς, όσο και τους υπόλοιπους φοιτητές.

Ο εκπρόσωπος του ΜΑΣ Λευτέρης Μπαρμπαγιάννης, φοιτητής στο τμήμα των Δικτύων, εξέθεσε το ζήτημα στον αντιπρύτανη, επισημαίνοντας πως για τους φοιτητές η μη έκδοση πάσο και η ταυτόχρονη καταβολή ολόκληρου του εισιτηρίου είναι ένα επιπλέον έξοδο για όλους τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Ο ίδιος επεσήμανε πως ακόμη και η έκπτωση του 25% είναι μια ελάφρυνση για τους φοιτητές, ενώ ζήτησε από την πρυτανεία ενημέρωση για το πού βρίσκεται το θέμα της έκδοσης των πάσο και ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτή την καθυστέρηση.

Ταυτόχρονα ζήτησε από την πρυτανεία να επέμβει και να έρθει σε επικοινωνία με το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας προκειμένου να έρθουν σε συμφωνία για να μην καταβάλλουν ολόκληρο το εισιτήριο μέχρι να επιλυθεί το θέμα.

Ο αντιπρύτανης, αφού τους ενημέρωσε πως πιθανότατα το πρόβλημα να οφείλεται σε παλιές οφειλές του Υπουργείου Παιδείας προς το Υπουργείο Μεταφορών, επικοινώνησε με τους προέδρους των Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου και Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας και τους εξέθεσε το ζήτημα.

Από τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρη Κολυνδρίνη ο αντιπρύτανης έλαβε τη διαβεβαίωση πως μέχρι να χορηγηθούν νέα πάσο στους φοιτητές, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με μειωμένο εισιτήριο επιδεικνύοντας το παλιό τους πάσο, ενώ για τους πρωτοετείς θα χρειαστεί μια βεβαίωση της εγγραφής με ενσωματωμένη τη φωτογραφία τους.

Από την άλλη ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Τρύφωνας Πλαστάρας συμφώνησε στην πρόταση για τους παλιούς φοιτητές, οι οποίοι έχουν το περσινό πάσο τους, αλλά για τους πρωτοετείς χρειάζεται η πρόταση να γίνει αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο του Αστικού ΚΤΕΛ. Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος φάνηκε θετικός στην πρόσκληση αυτή της πρυτανείας, ενώ ο αντιπρύτανης θα κάνει επαφές και με τις διοικήσεις των Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ και των υπόλοιπων θεσσαλικών νομών.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου