ΤΟΠΙΚΑ

Αγέλη αδέσποτων σκύλων φόβος και τρόμος στα Ανω Λεχώνια

αγέλη-αδέσποτων-σκύλων-φόβος-και-τρόμ-500773

Διαμαρτυρίες ότι πρέπει ο Δήμος να την απομακρύνει από την περιοχή

Φόβο και τρόμο σκορπίζει αγέλη αδέσποτων ζώων στα Ανω Λεχώνια. Πρόκειται για εφτά με οχτώ μεγαλόσωμα σκυλιά, που επιτίθενται σε πεζούς, αλλά και οδηγούς οχημάτων. Πλέον θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί το κακό.

Βολιώτης ηλικίας 50 ετών, κάτοικος της περιοχής, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα αδέσποτα, τα οποία σιτίζονται με τη βοήθεια των φιλόζωων και των κατοίκων της περιοχής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ίδιος, αποτελούν κίνδυνο.

«Οταν κυκλοφορούν στους δρόμους μεμονωμένα είναι ήρεμα και δεν ενοχλούν τους πολίτες. Οταν όμως, γίνονται αγέλη, τότε παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα αδέσποτα επιτίθενται σε οδηγούς και είναι θαύμα που μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί τραυματισμός, αναφέρει ο ίδιος, ο οποίος λέει ότι η τοπική κοινότητα και η δημοτική αρχή Βόλου θα πρέπει να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες πριν να είναι αργά.

Η αγέλη έχει επιτεθεί ήδη σε δύο ανθρώπους, οι οποίοι ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν. Εσκισε το παπούτσι ενός που πάλεψε να γλιτώσει από τα δόντια της.

«Ειδικά όταν βραδιάζει φοβάσαι να κυκλοφορήσεις. Ανά πάσα στιγμή τα αδέσποτα μπορεί να σου επιτεθούν χωρίς να δώσεις αφορμή. Μαζεύονται σε κατάστημα της περιοχής και μετά τρελαίνονται», καταλήγει.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου