ΤΟΠΙΚΑ

Συνεδρίασε με τη νέα της σύνθεση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

συνεδρίασε-με-τη-νέα-της-σύνθεση-το-δ-σ-500248

Ο αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, Σωτ. Βαλκανιώτης νέο μέλος- Συνεδρίασε εκτάκτως για το πρόστιμο της εφορίας και τις τομές

Ο αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος, Σωτήρης Βαλκανιώτης είναι το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως χθες το πρωί. Το ΓΕΩΤΕΕ είναι ο κοινωνικός φορέας που θα εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να αντικαταστήσει το ΤΕΕ Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την προηγούμενη εβδομάδα, με αίτημα – υπόμνημα πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, των κ.κ. Α. Σαββάκη, Δέσποινας Κότογλου, Σοφίας Χάλαρη, Απ. Μαλαματίνη και Βολιέτας Καντόλα, άνοιξε η πόρτα της εξόδου για το ΤΕΕ Μαγνησίας και την Πρόεδρό του, Νάνσυ Καπούλα.

Οι πέντε υπογράφοντες το υπόμνημα κατήγγειλαν την κ. Καπούλα ότι «από το χρόνο ανάληψης των καθηκόντων της με την ιδιότητά της ως μέλος του Δ.Σ. παρόλο που οφείλει να μεριμνά για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης έχει επιδοθεί σε μια συνεχή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και πολιτικής έντασης, παρόλο που δεν αποτελεί αιρετό μέλος, προβαίνοντας σε μορφές στείρας αντιπολίτευσης, καθώς προσβάλλει το σύνολο σχεδόν των αποφάσεων του Δ.Σ. ακόμη κι εκείνες που αφορούν την καθαριότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΜΒ, συντασσόμενη όπως στην περίπτωση του Κανονισμού Αρδευσης ακόμη και με εκείνους που επιθυμούν με τη βία να επιβάλλουν την άποψή τους».

Στο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε η αντικατάσταση του φορέα ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τις αντιπολιτεύσεις, ενώ την επομένη η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε ότι το ΤΕΕ θα ζητήσει έλεγχο νομιμότητας της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ η ίδια θα κινηθεί νομικά κατά των πέντε μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, παρά τις αντιδράσεις, έστειλε πρόταση στο ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος, να ορίσει εκπρόσωπο. Ορίστηκε ο Αντιπρόεδρος Σωτήρης Βαλκανιώτης, ο οποίος χθες συμμετείχε για πρώτη φορά στη συνεδρίαση του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Το πρόστιμο της εφορίας

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν έκτακτη και αποφασίστηκε η εφάπαξ αποπληρωμή προστίμου της Εφορίας που βεβαιώθηκε εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ, μετά από έλεγχο για το οικονομικό έτος 2007.

Το συνολικό ύψος του προστίμου αφορούσε τις 216.000 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις. Διαπιστώθηκαν παρατυπίες ως προς το ΦΠΑ, τα χαρτόσημα και τα δάνεια των εργαζομένων που δεν φορολογήθηκαν.

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να καταβάλλει εφάπαξ το «καθαρό» πρόστιμο ύψους 99.000 ευρώ και να αποφύγει τις προσαυξήσεις ύψους 117.000 ευρώ.

Θα πληρώσει τις τομές

Αποφασίστηκε ακόμη η ΔΕΥΑΜΒ να καταβάλλει τελικώς στο ΤΕΕ Μαγνησίας το ποσό των 28.000 ευρώ για την αμοιβή των μηχανικών που ορίστηκαν ως πραγματογνώμονες για την επιμέτρηση του έργου που κατασκεύασε η ΕΡΓΗΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ είχε ζητήσει τη συνδρομή του ΤΕΕ προκειμένου να επιμετρηθεί το έργο της ΕΡΓΗΛ και η πραγματογνωμοσύνη να συμπεριληφθεί στο φάκελο της νέας δικαστικής διαμάχης με την εργολήπτρια εταιρεία, που έχει να λάβει 9 εκ. ευρώ από τα ταμεία της επιχείρησης.

Ωστόσο, η πραγματογνωμοσύνη σταμάτησε όταν σημειώθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις για το ύψος της αμοιβής των μηχανικών.

Ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αχ. Μπέος, είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την αμοιβή των μηχανικών την οποία θεώρησε υψηλή.

Για ορισμό της τιμής βάσει Νόμου είχε κάνει λόγο η Πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα, που επεσήμανε ότι οι πραγματογνώμονες εργάζονται αδιάκοπα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Τελικώς, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να καταβάλλει το ποσό των 28.000 ευρώ προκειμένου να συμπληρώσει το φάκελο της ΕΡΓΗΛ. Ομως, η έκθεση θα είναι έτοιμη σε ένα δεκαήμερο από το ΤΕΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου