ΤΟΠΙΚΑ

Ερχονται κυρώσεις για την ΙΜΑΣ Α.Ε.από το υπουργείο Εργασίας

ερχονται-κυρώσεις-για-την-ιμασ-α-ε-από-τ-49923

Επιστολή Νεφελούδη στην ContiTech δημοσιοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος

Τη συμμόρφωση της εταιρείας ContiTech ΙΜΑΣ Α.Ε. με την εργατική νομοθεσία ζητά με επιστολή που απέστειλε στην εταιρεία -που όπως είναι γνωστό έβαλε λουκέτο στην ΙΜΑΣ Α.Ε- ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Στην επιστολή την οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, εκφράζεται η αντίθεση του υπουργείου Εργασίαςστην επιλογή της εταιρείας να προχωρήσει έμμεσα σε ομαδικές απολύσεις και ζητά τη συμμόρφωσή της με την ελληνική εργατική νομοθεσία.

Ειδικότερα στην επιστολή επισημαίνεται: «Λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τη εκπεφρασμένη θέση σας περί διακοπής, με άμεση ισχύ, της εγχώριας παραγωγής μεταφορικών ταινιών στη μονάδα που διατηρεί η επιχείρησή σας στο Βόλο, την παραδοχή εκ μέρους σας του γεγονότος ότι η εν λόγω απόφαση επηρεάζει 138 εργαζόμενους, την πρόθεσή σας να προχωρήσετε έμμεσα σε διαδικασία ομαδικών απολύσεων και να θέσετε σε εφαρμογή πρόγραμμα κινήτρων αποχώρησης των προαναφερομένων εργαζομένων, τη λογική πιθανότητα μη ανταπόκρισης σημαντικού αριθμού εργαζομένων στην προαναφερθείσα πρόταση σας και την εν συνεχεία διαμορφούμενη κατάσταση, τέλος την ανάγκη μελέτης εκ μέρους των υπηρεσιών του Υπουργείου μας όλων των πιθανών συνεπειών στα δεδομένα της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης, σας γνωρίζουμε ότι όλα τα παραπάνω δεν συνάδουν με τις προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας. Επίσης παρακαλούμε προς συμμόρφωσή σας στο πλαίσιο αυτό. Σε κάθε περίπτωση – καταλήγει ο γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας με την επιλογή σας αυτή και σας καλούμε για μία ακόμη φορά να συμμορφωθείτε με την ελληνική εργατική νομοθεσία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου