ΤΟΠΙΚΑ

«Η παιδεία και η εξειδίκευση οι μεγάλοι χαμένοι »

η-παιδεία-και-η-εξειδίκευση-οι-μεγάλο-499154

Τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος επικρίνοντας το νέο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατά τη συζήτηση τουνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την αυτονομία των σχολείων.

«Η παιδεία, η μόρφωση, η εξειδίκευση είναι οι μεγάλοι χαμένοι της σημερινής συζήτησης» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο είναι μέρος της ευρύτερης κυβερνητικής στρατηγικής που «παντρεύει βίαια τη δημόσια εκπαίδευση με την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Ο βουλευτής Μαγνησίας εξέφρασε την άποψη ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν είναι άλλο από ένα όχημα που θα οδηγήσει σε σχολεία πολλαπλών ταχυτήτων, σχολεία που θα αναζητούν χορηγούς, μάνατζερ-διευθυντές με υπερεξουσίες, συμβούλους που θα κυνηγούν τα bonusκαι αξιολόγηση εκπαιδευτικών υπό την απειλή μισθολογικών κυρώσεων και απεύθυνε το ερώτημα: «Μπορείτε να εγγυηθείτε ότι το σχολείο δίπλα στις εργατικές κατοικίες στη Νέα Ιωνία Βόλου θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες για εξεύρεση χορηγιών με ένα σχολείο στο Ψυχικό ή στο Πανόραμα Θες/νίκης;».

Επέκρινε επίσης την Κυβέρνηση για το νέο σύστημα αξιολόγησης υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «μια νέα εκπαιδευτικός που πρωτοδιορίζεται θα εξαρτάται από το μέντορά της για το αν θα μονιμοποιηθεί ή όχι».

«Ξεσκίζετε τις σάρκες της δημόσιας παιδείας ώστε να δημιουργήσετε ευκαιρίες και να ανοίξετε χαραμάδες για να εισέλθουν όπως – όπως οι ιδιώτες στη δημόσια εκπαίδευση» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατέληξε λέγοντας: «Όταν στον υπόλοιπο κόσμο βάζουν σε πρώτο πλάνο τα μαθηματικά, τις νέες τεχνολογίες, τη μηχανική, τις εφαρμοσμένες πολιτικές επιστήμες, στην Ελλάδα συντηρούμε το τρέχον μοντέλο ήπιας οικονομίας που είναι κολλημένο στον τουρισμό, τις μεταφορές, την τεχνολογία χαμηλών απαιτήσεων, μερικά καλά πανεπιστήμια με ερευνητικά προγράμματα και όλα τα υπόλοιπα στο σωρό με τα κολλέγια της κ. Κεραμέως, λες και η Ελλάδα υπάρχει μόνο τέσσερις μήνες το χρόνο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου