ΤΟΠΙΚΑ

Μάριος -Κωνσταντίνος Κόκκαλης: «Βέβαιος για τη νίκη του Κων. Αγοραστού»

μάριος-κωνσταντίνος-κόκκαλης-βέβαι-498384

Τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών»

«Πιστεύω πως ένας καλός πολιτικός είναι για την κοινωνία ό,τι ένας καλός γιατρός για τον ασθενή», επισημαίνει σε συνέντευξή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μάριος – Κωνσταντίνος Κόκκαλης, χειρουργός στο Νοσοκομείο Βόλου, ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον συνδυασμό του Κων. Αγοραστού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών».

Ο νεαρός γιατρός πήρε το «βάπτισμα του πυρός» ως επιστήμονας στη Γερμανία, αλλά επέστρεψε στη γενέτειρά του, γιατί αγαπά τη Μαγνησία και θέλει να προσφέρει εδώ, για αυτό και όπως τονίζει η απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά ήταν αποτέλεσμα της διάθεσής του να βοηθήσει στους συμπολίτες του και τον τόπο που γεννήθηκε και επέλεξε να ζήσει.

Συνέντευξη στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Κύριε Κόκκαλη, ως επιστήμονας ακολουθήσατε την αντίθετη πορεία από το brain drain. Από τη Γερμανία, όπου εργαστήκατε ως γιατρός, αποφασίσατε να έρθετε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Βόλο και στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

Η χειρουργική είναι για εμένα απόφαση ζωής και αυτή η τέχνη δεν έχει τέλος. Τέλος όμως δεν είχε και η νοσταλγία για την πατρίδα. Το μόνο δύσκολο σημείο στην απόφαση της επιστροφής ήταν πότε θα θεωρήσω ότι πήρα αυτά τα εφόδια που χρειάζομαι από τη Γερμανία, ώστε να μπορέσω να προσφέρω στη χώρα μου. Για μένα η επιστροφή ήταν ένας υπαρξιακός μονόδρομος. Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε έναν τόπο που μαγεύει. Από την πρώτη μέρα το λέω, δεν επέστρεψα στην Ελλάδα, αλλά στη Μαγνησία, που είναι πράγματι ένας ευλογημένος τόπος.

Με τις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου επαγγέλματος, πώς βρίσκετε τον χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Ως κλινικός νοσοκομειακός γιατρός έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις ανάγκες πολλών συνανθρώπων μας. Η αρρώστια είναι ένα μόνο μέρος αυτών. Η διάθεση λοιπόν της ενασχόλησης με τα κοινά είναι για εμένα μια φυσική συνέπεια του επαγγέλματός μου. Πιστεύω πως ένας καλός πολιτικός είναι για την κοινωνία ό,τι ένας καλός γιατρός για τον ασθενή. Οσον αφορά στον χρόνο που ρωτάτε αν έχω, σας λέω πως έχω την τύχη να δουλεύω με δύο ζωντανά παραδείγματα ακούραστων και άριστων χειρουργών στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου του Βόλου, με προσφορά ως εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Με ποια κριτήρια επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τον Κων. Αγοραστό;

Κυρίως δύο πράγματα ήταν εκείνα που ουσιαστικά με ώθησαν στη συγκεκριμένη απόφαση. Πρώτον η αποτελεσματικότητα του Κώστα Αγοραστού ως περιφερειάρχη επί δύο συνεχόμενες θητείες και μάλιστα στα χρόνια της οικονομικής και της πολιτικής κρίσης. Ο Κώστας Αγοραστός έχει να επιδείξει τέτοιο έργο, που η επίκληση της κρίσης ως δικαιολογία στα χείλη άλλων πολιτικών φαντάζει φτηνή. Ο δεύτερος λόγος που βάρυνε στην απόφασή μου είναι το πολιτικό ύφος του Κώστα Αγοραστού, το ύφος του ηγέτη, που πολιτεύεται χωρίς φανταχτερά λόγια, χωρίς προκλητικότητα, χωρίς ύβρεις και χειρονομίες.

Σε ποιους τομείς εκτιμάτε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη νέα θητεία;

Εκτιμώ πως σαφέστατα τον τομέα της περιβαλλοντικής ανάπτυξης θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος. Είναι ένας τομέας από τον οποίο μπορούν να προκύψουν βραχυπρόθεσμα, αλλά κυρίως μακροπρόθεσμα οφέλη στον χώρο της υγείας, στον τουρισμό, στην οικονομία. Λαμπρό παράδειγμα και απόδειξη αυτής της συλλογιστικής αποτελεί το μεγάλο έργο της Κάρλας, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική παρέμβαση στην Ευρώπη.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής;

Είμαι βέβαιος πως στις 26 Μαΐου οι Θεσσαλοί θα δώσουν εκ νέου ισχυρή και σαφή εντολή στον Κώστα Αγοραστό και στη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη νέα τετραετία.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, επιθυμώ να καλέσω τους συμπολίτες μου να μην απέχουν από την κάλπη της Κυριακής 26 Μαΐου. Επίσης πιστεύω ότι θα πρέπει να ενημερωθούν καλά για τις συνέπειες μίας δεύτερης Κυριακής, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της συναλλαγής και των εκβιασμών δυστυχώς, εξαιτίας του νέου εκλογικού νόμου με τον «Κλεισθένη».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σήμερα υπό την ηγεσία του Κώστα Αγοραστού αποτελεί την ατμομηχανή των τοπικών αυτοδιοικήσεων της χώρας. Κάθε παρεκτροπή θα επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις, αν όχι οπισθοδρόμηση για τον τόπο μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου