ΤΟΠΙΚΑ

Πνιγμένοι στη σκόνη κάτοικοι και καταστηματάρχες στην Αγριά

πνιγμένοι-στη-σκόνη-κάτοικοι-και-κατα-498342

Ο εργολάβος που κατασκευάζει το αποχετευτικό δεν έχει ρίξει άσφαλτο λόγω «στάσης πληρωμών» από το ΕΠΠΕΡΑΑ

Με στάση εργασιών απέναντι στη… στάση πληρωμών από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ στο οποίο είναι ενταγμένο το έργο σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου της Αγριάς με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Βόλου, φέρεται να απειλεί ο εργολάβος. Ηδη οι τομές που έχουν γίνει στο οδόστρωμα προκειμένου να περάσει ο αγωγός αποχέτευσης δεν έχουν κλείσει με άσφαλτο και έχει ξεσηκωθεί σωρεία αντιδράσεων από κατοίκους και καταστηματάρχες οι οποίοι πνίγονται στη σκόνη στο παραλιακό μέτωπο από το ύψος του ξενοδοχείου Valis έως το δημοτικό αναψυκτήριο «Ανεμος».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η καλοκαιρινή περίοδος έχει ξεκινήσει, τουρίστες επισκέπτονται την Αγριά για τον καφέ, το ποτό ή το μπάνιο τους, η καθημερινότητα όμως επαγγελματιών και μόνιμων κατοίκων είναι… πνιγμένη στη σκόνη. Οι τομές που άνοιξε ο εργολάβος στο δρόμο, προκειμένου να περάσει ο αγωγός αποχέτευσης, έκλεισαν πρόχειρα. Το σημείο από το ύψος του ξενοδοχείου Valis έως το δημοτικό αναψυκτήριο «Ανεμος» δεν έχει ακόμη ασφαλτοστρωθεί.

Κάτοικοι της περιοχής που διατηρούν μόνιμες κατοικίες, ξενοδοχεία και επτά περίπου καταστήματα εστίασης πνίγονται καθημερινά στη σκόνη.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες. Κάτοικοι δεν τολμούν ούτε τα παράθυρα των σπιτιών τους να ανοίξουν, ενώ οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί και που πλήττει την εικόνα της περιοχής, ενώ μάλιστα η καλοκαιρινή περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει.

Ωστόσο, λύση δεν… φαίνεται στον ορίζοντα. Ο εργολάβος που έχει αναλάβει την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου, δεν έχει πληρωθεί μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ από τον περασμένο Νοέμβριο. Ο ίδιος φαίνεται να έχει «στεγνώσει» οικονομικά και να μη μπορεί να καλύψει οικονομικά τα ασφαλτικά.

Φέρεται μάλιστα να απειλεί με στάση εργασιών απέναντι στη στάση πληρωμών που βιώνει.

Σημειώνεται ότι το έργο είχε ξεκινήσει μέσα στο Φεβρουάριο και είχε ολοκληρωθεί τάχιστα στο τμήμα στις στροφές της Γορίτσας. Σήμερα όμως οι εργασίες γίνονται με ρυθμούς χελώνας και κινδυνεύουν να σταματήσουν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Στο σημείο αναμένεται να μεταβεί σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως κάτοικοι και καταστηματάρχες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου