ΤΟΠΙΚΑ

Οι «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση» για την ενίσχυση των προσφύγων

οι-εμποροι-ενάντια-στην-κρίση-για-τ-49834

«Αναιρεί δημοκρατικές αποφάσεις η διοίκηση του Ε.Σ.Β.», αναφέρεται σε ανακοίνωση

Επίθεση κατά της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, ότι αναιρεί δημοκρατικές αποφάσεις και μένει άπραγη για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως αυτό της ενίσχυσης των προσφύγων, εξαπέλυσε το μέλος της συλλογικότητας «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση» Δημήτρης Κανελλής.

Με ανακοίνωσή του τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας αποφάσισε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, να καλέσει τα μέλη του να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης μετά από πρόταση των Εμπόρων – Ενάντια στην Κρίση, ωστόσο μέχρι σήμερα -και παρά το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα- αυτό δεν έχει γίνει πράξη, αν και θα έπρεπε να υλοποιείται από την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.

«Σε νέα συνάντηση (και όχι σε νέα διαδικασία Δ.Σ.) που καλέστηκε την Πέμπτη 24/03/2016 ο πρόεδρος και η παράταξή του, χωρίς να έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα, αναίρεσαν την υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ.!», αναφέρει ο ίδιος τονίζοντας ότι «για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ότι η Διοίκηση του Ε.Σ.Β. λειτουργεί αντιδημοκρατικά, ενώ ταυτόχρονα πλήττει την αξιοπιστία του Ε.Σ.Β., που ενώ θα έπρεπε να δείχνει σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε ανάγκη το κοινωνικό του πρόσωπο, τελικά μένει άπραγος με διάφορες προφάσεις. Η πρόφαση αυτή τη φορά είναι ότι θα δούνε τι θα κάνουν όταν γίνει Hot Spot στην περιοχή. Βέβαια αυτές τις μέρες όλα τα ΜΜΕ έχουν είδηση για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων», προσθέτει.

Ο κ. Κανελλής τονίζει ακόμη: «Οι Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση θα επιμείνουν στην εφαρμογή της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, τόσο γιατί υπάρχει αναγκαιότητα μεγάλη ο Εμπορικός Σύλλογος, όπως και άλλοι φορείς αλλά και το σύνολο της κοινωνίας να επιδείξουν ευαισθησία και αλληλεγγύη, όσο και γιατί δεν μπορούν να επιτρέψουν να επικρατήσει αυτή η αντιδημοκρατική πρακτική.

Σε περίπτωση, όμως, που η Διοίκηση επιμείνει στην προβληματική και εσφαλμένη στάση της, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε εμείς ως «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση» σε κάλεσμα προς τον εμπορικό κόσμο για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που είναι απαραίτητα στους πρόσφυγες, στις γυναίκες και στα μικρά παιδιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου