ΤΟΠΙΚΑ

Εκπροσωπεί τους Ιταλούς ο γιατρός Τζοβάννι Αλμπίνο

εκπροσωπεί-τους-ιταλούς-ο-γιατρός-τζο-498212

Ο γιατρός Τζοβάννι Αλμπίνο, ο οποίος πολιτογραφήθηκε Βολιώτης εξελέγη αντιπρόσωπος 10.000 συμπατριωτών του

Ιδιαίτερα αγαπητός είναι στους Βολιώτες αλλά και τους Ιταλούς ο γιατρός Τζοβάννι Αλμπίνο, ο οποίος εξελέγη πρόσφατα εκπρόσωπος των 10.000 περίπου συμπατριωτών του, οι οποίοι ζουν στη χώρα μας.

Η εκλογή του κ. Αλμπίνο, μεταξύ δώδεκα υποψηφίων, είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι αναλαμβάνει ουσιαστικά αρμοδιότητες «πρεσβευτή» των Ιταλών που ζουν στην Ελλάδα, στο κομιτάτο της Ιταλίας, δηλαδή τον Οργανισμό που αντιπροσωπεύει τους Ιταλούς απανταχού της γης.

Μετά από την θεσμοθέτησή τους το 1985, οι Com.it.es (τα αρχικά για Επιτροπή των Ιταλών του Εξωτερικού) είναι φορείς εκπροσώπησης της ιταλικής κοινότητας που εκλέγονται απευθείας από τους συμπατριώτες που διαμένουν στο εξωτερικό, σε κάθε προξενική περιφέρεια όπου τουλάχιστον τρεις χιλιάδες Ιταλοί διαμένουν σε μόνιμη βάση.

Ο συγκεκριμένος οργανισμός, στον οποίο υπάγεται πλέον ο γραμματέας του Συλλόγου «Amici d’ Italia» του Βόλου, αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των Ιταλών οι οποίοι ζουν σε διάφορα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας και της πατρίδας τους, μέσω Προξενείων και Πρεσβείας.

Ο κ. Αλμπίνο, ο οποίος έχει πλέον πολιτογραφηθεί Βολιώτης, ζει από το 1984 στο Βόλο μαζί με την Αρχιτέκτονα σύζυγό του Αλεξάνδρα Βησσαρίου, η οποία κατάγεται από το Βόλο και τα δυο τους παιδιά Αλεξάνδρα και Νικόλα. Ανέπτυξε σημαντική δράση ως οικογενειακός γιατρός και επί 25 χρόνια διετέλεσε διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.

Η νέα του δραστηριότητα προσθέτει ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στη μέχρι τώρα πορεία του, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος, στόχος του είναι να επισκεφτεί τους Ιταλούς που ζουν σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να τους ενημερώσει για την ύπαρξη του κομιτάτου και να καταγράψει τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Αναλύοντας τα στοιχεία που συνθέτουν την καινούργια αποστολή του, ο γνωστός γιατρός και εικαστικός της πόλης μας, αναφέρει ότι «αντιπροσωπεύουμε το λαό, τους Ιταλούς που ζουν εδώ, στο Προξενείο και την Πρεσβεία, προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια τα αιτήματά τους, στη Βουλή και το αρμόδιο κάθε φορά, Υπουργείο».

Οι Ιταλοί που ζουν στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στο σύνολό τους, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Αλμπίνο «τους απασχολούν κυρίως γραφειοκρατικά, διαδικαστικά ζητήματα, για την έκδοση ταυτότητας, διαβατηρίου, για την αγορά ακινήτου. Σε γενικές γραμμές ζούμε καλά στην Ελλάδα».

Ο ίδιος δηλώνει λάτρης της Ελλάδας και του Βόλου, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν του λείπει η πατρίδα του, η Ρώμη, διότι ο Βόλος είναι ένας παράδεισος για τους επισκέπτες. «Μου αρέσει ο Βόλος γιατί είναι μια μικρή πόλη που προσφέρεται για περπάτημα, έχει θάλασσα, βουνό, βρήκαμε έναν παράδεισο. Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή, καταλήγει, να επιστρέψω στην Ιταλία».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου