ΤΟΠΙΚΑ

Στρώνουν τραπέζι για 400 απόρους

στρώνουν-τραπέζι-για-400-απόρους-497857

Περισσότερες από 250 μερίδες φαγητού θα προσφερθούν σε ισάριθμους απόρους την Κυριακή του Πάσχα από το «Δος ημίν» σήμερον του Αγίου Νικολάου, το οποίο παραμένει ανοιχτό 365 μέρες το χρόνο, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες δεκάδων οικογενειών, τις καθημερινές αλλά και κατά την εορταστική περίοδο.

Ανοιχτό παραμένει, εξάλλου, και το Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας, όπου αύριο, Μεγάλο Σάββατο, θα διανεμηθούν περί τις 200 μερίδες φαγητού για το αναστάσιμο γεύμα, το τραπέζι της Πασχαλιάς και της Δευτέρας του Πάσχα.

«Η προσέλευση του κόσμου στο “Δος ημίν” είναι κατά κανόνα αυξημένη στη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας και την Κυριακή του Πάσχα, γιατί είναι η μόνη φιλανθρωπική δομή της Εκκλησίας που είναι ανοιχτή τη συγκεκριμένη μέρα και υπάρχει ετοιμότητα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του κόσμου», όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου. Το pασχαλιάτικο γεύμα αγάπης του «Δος ημίν» περιλαμβάνει ψητό αρνί, τσουρέκι, αυγό, σαλάτα και τυρί, και είναι ταυτόσημο με τη γιορτινή μέρα της Πασχαλιάς.

Το «Δος ημίν» λειτουργεί σε καθημερινή βάση με την στήριξη πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών, προκειμένου να δοθεί χέρι βοήθειας από τοn λαό στοn λαό και σε όσους έχουν ανάγκη. «Ο κόσμος πάντα βοηθάει. Είμαστε ευγνώμονες και για το παραμικρό, και για τα πολλά και τα λίγα, και τα περισσότερα και τα λιγότερα» υπογραμμίζει ο π. Χαρίλαος, τονίζοντας τη διαρκή στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ανοιχτό παραμένει κατά την εορταστική περίοδο και το Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας, με μόνη εξαίρεση την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, και γι’ αυτό τοn λόγο, αύριο, Μεγάλο Σάββατο θα προσφερθεί φαγητό στους 140 σιτιζόμενους και σε 30 επιπλέον οικογένειες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των τριών εορταστικών ημερών.

Τα εορταστικά γεύματα που θα προσφερθούν από το Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας, περιλαμβάνουν μαγειρίτσα, αρνάκι, κοτόπουλο, κόκκινο αυγό, φρούτα αλλά και χυμούς, ενώ όπως αναφέρει ο προϊστάμενος της Ευαγγελίστριας π. Κωνσταντίνος Αυγέρης, το Σπίτι Γαλήνης θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά από την Τρίτη του Πάσχα, προσφέροντας καθημερινά, ζεστό φαγητό, σε όσους το έχουν ανάγκη.

Στο μεταξύ, έχουν διανεμηθεί τρόφιμα στους απόρους της κάθε ενορίας και παράλληλα έχουν διατεθεί σακούλες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, για τις μέρες του Πάσχα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου