ΤΟΠΙΚΑ

Στο βρόντο το αίτημα για ειδική συνεδρίαση

στο-βρόντο-το-αίτημα-για-ειδική-συνεδρ-497742

Αστραψε και βρόντηξε ο Στέλιος Λημνιός για τη ΔΕΥΑΜΒ. «Με το να μην θεωρούμε τίποτα σημαντικό ως θέμα έφτασε η ΔΕΥΑΜΒ σήμερα σε αυτά τα χάλια. Είναι υπερχρεωμένη, βαρύνουν άτομα της επιχείρησης σημαντικές κατηγορίες και εμείς καθόμαστε και σφυράμε» ήταν μερικά από όσα καταλόγισε χθες ο κ. Λημνιός στη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας με αφορμή επερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κ. Χαλέβας.

Με την ανάγνωση της ερώτησης το λόγο πήρε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης και αντιπρόεδρος στη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, ενημερώνοντας το Σώμα πως η υπόθεση των καταγγελιών που βαρύνουν τη δημόσια επιχείρηση βρίσκεται στα χέρια ορκωτών λογιστών και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει κάποια περαιτέρω ενημέρωση.

«Οι εξηγήσεις δόθηκαν σε ειδική συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ και η υπόθεση είναι στα δικαστήρια. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι να δούμε τι θα κάνουμε για να αναδιοργανωθεί η ΔΕΥΑΜΒ από τα θεμέλιά της και να γίνει μια υγιής επιχείρηση» σημείωσε ο κ. Μαβίδης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Λημνιού.

«Το θέμα και ο τρόπος που φτάσαμε ως εδώ φυσικά και είναι ζήτημα και με το να μην μας ενημερώνετε υποβιβάζετε τη νοημοσύνη μας και απαξιώνεται το δημοτικό συμβούλιο για ένα θέμα που αποτελεί κορυφαίο σκάνδαλο», είπε ο δημοτικός σύμβουλος παίρνοντας το λόγο.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις καταγγελίες που βαρύνουν την επιχείρηση και αφορούν σε υπερτιμολογήσεις, ένα «χαμένο» αποθεματικό 6 εκ. ευρώ, παράνομες προμήθειες, μελέτες σε χώρους χωρίς ξεκαθαρισμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως με το να μην θεωρούνται όλα αυτά θέματα που πρέπει να συζητηθούν «έφτασε η ΔΕΥΑΜΒ σε αυτά τα χάλια. Είναι υπερχρεωμένη και εμείς σφυράμε»!

Μάλιστα ο κ. Λημνιός άφησε και αιχμές αναφορικά με τη στιγμή των καταγγελιών από τον κ. Στάμο, αφού όπως τόνισε ο ίδιος είχε ζητήσει πριν τέσσερα χρόνια να ελέγχεται η επιχείρηση από ορκωτούς λογιστές, αλλά «γι’ αυτό έφυγα κακήν κακώς στα δύο χρόνια από τη διοίκηση. Δεν ξέρω γιατί τώρα το έκανε ο κ. Στάμος, αλλά είναι υποχρέωσή σας η ενημέρωση, όπως εμείς ενημερώσαμε για το Κοιμητήριο όταν υπήρξε πρόβλημα».

Με παρέμβασή του ο Φώτης Λαμπρινίδης ζήτησε ενημέρωση του Σώματος για τόσο σοβαρά ζητήματα και αναρωτήθηκε μάλιστα αν εκτελούν οι σύμβουλοι ρόλο «γλάστρας», με το Σώμα τελικά να ζητά να γίνει ειδική συνεδρίαση παρουσία και του δημάρχου Βόλου και προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, Αλέκο Βούλγαρη, αίτημα ωστόσο το οποίο… πήγε στο βρόντο.

Η απαγόρευση των προσφυγών φιμώνει τους συμβούλους

Με αφορμή επερώτηση του κ. Μολοχίδη για το οικόπεδο εμβαδού 15 στρεμ. πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο που έχει εκμισθωθεί σε ιδιώτη, ωστόσο οι διαδικασίες για την κατασκευή του έργου έχουν παγώσει, τέθηκε το θέμα φίμωσης των δημοτικών συμβούλων μέσα από την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που απαγορεύει τις προσφυγές τους.

Η υπόθεση έχει παγώσει καθώς η μελέτη δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που υπήρχαν, ωστόσο το Σώμα λίγο το απασχόλησε αυτό, αφού το ζήτημα των προσφυγών βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και μάλιστα «έπεσε στο τραπέζι» η πρόταση να προσφύγει το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου